Aceasta este cea mai noua creatie Maserati. Motor V6 cu tehnologie din F1 si 630 CP

Aceasta este cea mai noua creatie Maserati. Motor V6 cu tehnologie din F1 si 630 CP
  • Motor V6 twin-turbo cu tehnologie din F1
  • Ulterior va avea si o versiune electrica
  • Productia debuteaza pana la finalul anului
Distribuie pe Facebook

Maserati a prezentat in sfarsit noul MC20, un supercar proiectat de la zero de brand-ul italian si privit ca succesorul legendarului MC12. Lista de comenzi a fost deja deschisa.

Maserati a confirmat cu ceva timp in urma ca urmeaza sa lanseze un supercar care sa marcheze inceputul unei noi ere pentru acest brand. Pandemia de coronavirus le-a cam incurcat planurile italienilor insa acum putem admira, in sfarsit, in premiera noul MC20.

Maserati MC20

Masina masoara 4.669 de milimetri in lungime, 1.965 mm latime, 1.221 mm in inaltime iar ampatamentul este de 2.700 milimetri. Caroseria si sasiul incorporeaza mai multe materiale usoare, inclusiv fibra de carbon, astfel ca masa proprie este mai mica de 1500 kilograme.

Maserati MC20

Forma caroseriei a fost sculptata in tunelul de vant pentru a fi cat mai aerodinamica cu putinta, astfel ca inginerii au reusit sa atinga un coeficient aerodinamic mai mic de 0.38.

Maserati MC20

Maserati MC20

Pe partea de design, noul Maserati MC20 propune o grila frontala care nu stiu de ce te cam duce cu gandul la celebrul MC12, faruri LED cu lumini de zi incorporate, prize de aer, un splitter agresiv, usi cu deschidere verticala, jante cu diametrul de 20 de inch, umeri lati, sistem de evacuare cu doua terminatii si un difuzor de aer proeminent.

Maserati MC20

La interior, noua masina a italienilor vine cu doua display-uri de 10 inch - unul pentru instrumentarul de bord, celalalt pentru sistemul de infotainment - tunel median cu fibra de carbon, pedale din aliaj, scaune Sabelt, sistem audio Sonus Faber si un volan cu microfibra pentru aderenta optima.

Maserati MC20

Sub capota, Maserati MC20 ascunde un propulsor dezvoltat de la zero. Unitatea V6 twin-turbo de 3.0 litri, echipata cu tehnologie imprumutata din Formula 1, dezvolta 630 de cai putere si 730 Nm cuplu, suficient pentru a lansa masina in mai putin de 2.9 secunde pana la 100 de km/h. Tractiunea spate, cu diferential cu alunecare limitata si transmisia automata cu opt rapoarte si dublu ambreiaj completeaza meniul.

Maserati MC20

Viteza de top trece de 325 km/h. Clientii vor putea opta si pentru un sistem de propulsie electric, insa Maserati nu a oferit mai multe detalii despre acesta. In afara de faptul ca va atinge 100 de km/h in 2.8 secunde si ca autonomia va fi de circa 323 kilometri.

Maserati MC20

Lista de precomenzi a fost deja deschisa iar primele exemplare vor intra pe linia de asamblare pana la finalul anului. In plus, din 2021, noul MC20 va fi disponibil si intr-o versiune decapotabila.

Maserati MC20

Maserati MC20

Maserati MC20

Maserati MC20

Maserati MC20

Maserati MC20

Maserati MC20

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Maserati MC20
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Septembrie 2020