Acesta este noul McLaren GT: aproape 5 metri de rafinament, 620 CP si tapiterie din CASMIR

Acesta este noul McLaren GT: aproape 5 metri de rafinament, 620 CP si tapiterie din CASMIR
  • Cel mai rafinat McLaren
  • Comandat si cu tapiterie din Casmir
  • Motor V8 twin-turbo cu 620 cai putere
Distribuie pe Facebook

Dupa o asteptare destul de lunga, britanicii de la McLaren au lansat cu putin timp in urma noul GT. Cel mai sofisticat model din istoria companiei paote fi deja comandat, primele exemplare urmand sa ajunga pe piata spre finalul acestui an.

McLaren a avut o filosofie simpla pana acum: lansarea de modele care sa domine circuitele din intreaga lume. Putina lume ar alege un McLaren pentru o calatorie lunga, spre exemplu, britanicii alegand sa puna mai mult accentul pe sportivitate, agresivitate si aerodinamica si sa neglijeze confortul celui de la volan sau al pasagerului.

McLaren GT

Tocmai de aceea McLaren lanseaza acum un model numai bun pentru acele "road trip-uri" pe care orice impatimit auto le apreciaza. Este vorba despre noul GT, pe care il poti admira in imaginile alaturate, cel mai practic si mai rafinat model dezvoltat vreodata de producatorul englez.

McLaren GT

Locul elementelor aerodinamice in exces a fost luat de linii musculare, sofisticate si de jante cu diametrul de 20 de inch pe fata si de 21 pe spate (cele mai mari montate pe McLaren) incaltate cu anvelope Pirelli special concepute pentru acest model.

McLaren GTMcLaren GT

O alta noutate este lungimea Grand Tourer-ului, de aproape 4.7 metri, mai mare decat a oricarui model din gama Sport sau Super Series. Obstacolele sunt obisnuite pe drumurile publice, spre deosebire de circuite, astfel ca noul GT are o garda la sol de 110 milimetri. Aceasta poate creste pana la 130 de milimetri cu ajutorul sistemului care ridica puntea fata.

McLaren GT

Interiorul este locul unde pasagerii vor petrece cel mai mult timp, confortul lor fiind asigurat de noile scaune cu reglaj electric si incalzite, de un sistem de infotainment modificat, de sistemul audio Bowers & Wilkins cu 12 incinte sau de un plafon panoramic optional.

McLaren GT

Pielea Nappa este oferita in standard, la fel ca si sistemul de climatizare pe doua zone. Clientii vor mai putea opta si pentru o tapiterie din piele de calitate superioara, Alcantara si pentru prima data pe o masina de serie, Casmir.

McLaren GT

Portbagajul cu capac din sticla si functie soft close (disponibil si cu inchidere/deschidere electrica) are un volum de incarcare de 420 de litri. Partea din fata insa ascunde un spatiu suplimentar de depozitare cu o capacitate de 150 litri, obtinandu-se astfel un volum total de 570 litri.

McLaren GT

Din punct de vedere tehnic, noul McLaren GT este propulsat de un V8 twin-turbo de 4.0 litri care ofera 620 CP si 630 Nm cuplu intre 5.500 si 6.500 rpm. Cu functia de Launch Control activata, masina atinge 100 de km/h in 3.2 secunde iar acul vitezometrului se opreste de-abia cand ajunge la 326 km/h.

McLaren GT

Cel de la volan are la dispozitie o transmisie automata cu sapte trepte. Pentru un plus de confort, McLaren a echipat noul GT cu o suspensie adaptiva controlata de sistemul Optimal Control Theory. Acesta este capabil sa anticipeze miscarile pe verticala si sa modifice raspunsul amortizoarelor in doar doua milisecunde, astfel incat ocupantii sa resimta cat mai putin din denivelarile drumului.

McLaren GT

Constructorul britanic de automobile a dat deja unda verde comenzilor, urmand ca livrarile sa demareze spre finalul acestui an.

McLaren GT

McLaren GT

McLaren GT

McLaren GT

McLaren GT

McLaren GT

McLaren GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze McLaren GT
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2019