Acura NSX in varianta de productie isi face aparitia la Detroit

Acura NSX in varianta de productie isi face aparitia la Detroit
  • Motorul este unul V6 de 550 cp
  • Propulsia este hibrida, toata putere se duce catre puntea spate
  • Vanzarile vor incepe in aceasta vara
Distribuie pe Facebook

Ieri, la Detroit, cei de la Honda au lansat dincolo de ocean varianta de NSX pentru piata americana. E vorba de Acura NSX in forma finala de productie, o masina sport care isi propune sa reinvie celebrul model NSX atat de mult apreciat de celebrul pilot de Formula 1, Ayrton Senna.

Dupa ce s-a plimbat pe la saloanele din Europa sub forma unui concept, Honda NSX a aterizat in standul japonezilor de la Detroit NAIAS 2015. Aici, purtand sigla marcii Acura, NSX-ul nou s-a prezentat in forma finala in care se va pune in vanzare chiar incepand cu acest an. Si, in ciuda aspectului futurist care nu mai are nicio legatura cu fostul NSX atat de indragit, noua generatie se pare ca aduce un suflu nou in segmentul supercar-urilor cu motor central, din toate punctele de vedere.

Acura NSX 2015 are sub capota spate un motor V6 montat longitudinal, care, cu ajutorul a doua turbo-compresoare are o putere de peste 550 cp. Momentan, japonezii au fost zgarciti in privinta datelor oficiale legate de cifre si performante, insa fara indoiala ca putem discuta de un propulsor supra-alimentat cu o putere cuprinsa intre 550 si 600 cp, facand din acest model cel mai puternic automobil Honda-Acura realizat vreodata de uzina.

Acura NSX 2016Foto: carscoops.com

Insa motorul V6 nu va obtine toata aceasta putere numai din carburant. Se pare ca noul NSX este un supercar hibrid. Dar mai multe detalii despre acest aspect inca nu se cunosc din pacate. Este confirmat doar faptul ca masina va fi exclusiv RWD si ca va fi una din cele mai rapide masini sport-coupe din segmentul de pret 100.000-150.000 de dolari. Cu alte cuvinte, va rivaliza cu Nissan GT-R, Ford GT 2015, Audi R8, un eventual Lexus LFA nou daca va exista si cu Porsche 911. Dar daca lasam pretul la o parte, Acura NSX este un rival demn de luat in considerare si pentru Ferrari 458 Italia sau McLaren 650S.

Cat despre aspect, parerile sunt impartite. Din unele unghiuri aduce mult cu Audi R8, unele voci spun ca evacuarea seamana cu cea de la Aventador, ca prizele de aer din spate seamana cu cele de pe LFA, ca unele panouri laterale aduc cu cele de la Ferrari 458 Italia sau ca stopurile te duc cu gandul la modele Aston Martin. Indiferent de aceste pareri impartite, noul NSX este un automobil nou care nu seamana global cu nimic altceva. Insa parca era mai plin de personalitate vechiul NSX...

Acura NSX 2016Foto: carscoops.com

Nu degeaba a durat asa de mult sa vedem versiunea de serie a lui Honda/Acura NSX 2015. Pentru ca are de continuat o legenda care a facut istorie. Si pentru ca acea masina usoara, cu multe elemente din aluminiu, cu motor aspirat V6 de numai 280 cp, reusea sa aiba performante incredibile. Si inca este si acum, la mai bine de 25 de ani de cand a fost dezvaluita, una din cele mai spectaculoase masini sport realizate vreodata, care te face sa te simti cu adevarat sofer. Daca noul NSX se va ridica la aceste asteptari, ramane de vazut...

Acura NSX 2016

Acura NSX 2016

Acura NSX 2016

Acura NSX 2016

Acura NSX 2016

Acura NSX 2016

Acura NSX 2016

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (46) Poze Acura NSX 2016
mai multe