Alfa Romeo Giulia, noul rival pentru BMW Seria 3

Alfa Romeo Giulia, noul rival pentru BMW Seria 3
  • Alfa Romeo Giulia soseste pe piata in cursul anului viitor
  • Modelul va concura cu Audi A4, BMW Seria 3 si Mercedes C-Class
  • Gama de motorizari va include unitati diesel si pe benzina
Distribuie pe Facebook

Alfa Romeo Giulia este cea mai noua masina a brandului italian, iar din 2014 va inlocui actualul model Alfa Romeo 159. Prima imagine a aparut deja pe internet si nu arata deloc rau. Modelul va avea si o versiune de 300 de cai putere si se anunta un rival de temut pentru noile compecte medii de la BMW, Audi sau Mercedes.

Britanicii de la Auto Express au publicat o imagine exclusiva cu ceea ce pare a fi noua Alfa Romeo Giulia. Compacta va fi lansata in 2014 si va avea un pret de pornire de 25.000 de euro, potrivit sursei citate.

Designul

Succesorul lui Alfa Romeo 159 urmeaza linia de design pe care o regasim la MiTo si care este reinterpretata de Giulietta. Liniile se imbina armonios cu o parte frontala care emana agresivitate. Modelul are faruri de tip LED si o grila de aerisire a radiatorului asezata foarte jos, care incorporeaza si farurile ajutatoare. Pe modelul prezentat regasim roti de 19 inci, dar si simbolul celebru, marca Alfa Romeo, trifoiul cu patru foi, care se regaseste pe ambele usi ale masinii.

Noula Giulia este realizata pe o platforma mai lunga a modelului Giulietta, baza care va da nastere si noilor SUV-uri ale marcii, mai scrie publicatia britanica. Prima versiune va fi berlina, urmata de cea break, Sportwagon.

Motorizarile

Propulsoarele noului model vor fi cele bazate pe tehnologia MultiAir, motorul turbo de 1.4 litri al lui Giulietta, cu putere intre 120 si 170 de cai, si motorul de la Afla Romeo Brera de 200 de cai putere. Exista posibilitatea ca modelul sa fie echipat si cu propulsoare diesel JTDm, cu o gama de putere cuprinsa intre 104 si 200 de cai.

Versiunea de top Cloverleaf va avea un propulsor modificat. Este vorba de motorul subsidiarei Fiat, Chrylser Pentastar de 3.3 litri, cu care Alfa doreste sa ofere 300 de cai putere. Acest lucru inseamna ca noua Giulia va deveni rivalul direct al lui Audi S4. De fapt, modelul va concura cu rivalii germani din clasa compacta premium, BMW Seria 3, Mercedes-Benz Clasa C sau Audi A4.

Numele Giulia a mai fost folosit de italieni pentru o berlina produsa intre 1962 si 1978.

Distribuie pe Facebook
mai multe