Alfa Romeo tot mai competitiva. Italienii anunta doua motorizari accesibile pentru Stelvio

Alfa Romeo tot mai competitiva. Italienii anunta doua motorizari accesibile pentru Stelvio
  • Alfa Romeo Stelvio a primit doua motorizari accesibile
  • Primul este un propulsor de 2.0 litri pe benzina
  • Cel de-al doilea este un diesel de 2.2 litri
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Alfa Romeo au anuntat ca primul SUV din istoria companiei va primi doua motorizari noi, mult mai accesibile decat cele deja existente. Este vorba despre o unitate pe benzina si un diesel, de generatie noua si construite din aluminiu.

Chiar daca tinde spre segmentul premium, Alfa Romeo a inteles ca trebuie sa ramana in acelasi timp un brand pentru marea masa, cu pachete atractive, motoare eficiente si cel mai important, modele accesibile.

Alfa Romeo Stelvio

Initial, SUV-ul Stelvio propunea aceeasi gama de motorizari ca si sedan-ul Giulia, adica un diesel de 210 cai, un motor pe benzina de 280 de cai putere si un varf de gama de 2.9 litri V6 de 505 cai putere. O oferta destul de atractiva, insa putin peste bugetul majoritatii clientilor. Pentru acestia, dar nu numai, Alfa Romeo a anuntat acum ca Stelvio va primi doua motorizari noi, mult mai accesibile decat cele existente.

Alfa Romeo Stelvio

Primul dintre acestea este o unitate pe benzina de 2.0 litri, construita integral din aluminiu si conectata la o transmisie automata cu opt rapoarte si o tractiune integrala Q4 oferita in standard. Acesta dezvolta 200 de cai putere, un cuplu de 330 Nm si este capabil sa propulseze SUV-ul de la 0 la 100 de km/h in 7.2 secunde, inainte ca acum vitezometrului sa se opreasca in dreptul valorii de 215 km/h.

Alfa Romeo Stelvio

Amatorilor de motoare diesel italienii de la Alfa Romeo le propune noul agregat de 2.2 litri, construit deasemenea din aluminiu, si capabil de 180 de cai putere si un cuplu total de 450 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 7.6 secunde, iar viteza maxima este de 210 km/h. Punctul forte al acestui propulsor il reprezinta insa consumul mediu de 4.7 litri/100 de km si emisiile de numai 124g/km.

Alfa Romeo Stelvio

Cel mai puternic Stelvio ramane versiunea Quadrifoglio, cu a sa motorizare V6 de 2.9 litri dezvoltata impreuna cu cei de la Ferrari. Aceasta dezvolta 505 cai putere si 600 Nm cuplu, si accelereaza de la 0 la 100 de km/h in putin peste 4 secunde.

Alfa Romeo Stelvio

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Alfa Romeo Stelvio
mai multe