Am configurat cea mai scumpa Dacie din Romania. Cat costa si ce ofera ea

Am configurat cea mai scumpa Dacie din Romania. Cat costa si ce ofera ea
  • Cea mai scumpa Dacie pe care romanii o pot cumpara costa peste 19.000 de euro
  • Respectivul automobil este un Duster cu motor 1.5 dCi de 109 CP si tractiune integrala
  • Lista cu dotari cuprinde toate optionalele oferite de crossover-ul de la Mioveni
Distribuie pe Facebook

Acum se naste insa urmatoarea intrebare: ai plati acesti bani pe un automobil al companiei de la Mioveni sau ai prefera sa achizitionezi o nemtoaica la mana a doua?

Indiferent ca vorbim despre Logan, Sandero sau Duster, modelele aflate in portofoliul celor de la Dacia au reusit sa surprinda intotdeauna prin pretul lor de achizitie extrem de accesibil. Situatia se schimba insa radical in cazul versiunilor de top, care pot ajunge sa coste si 20.000 de euro sau pe-aproape, dupa cum ramane sa vedem chiar din randurile urmatoare.

Am configurat cea mai scumpa Dacie din Romania. Cat costa si ce ofera ea

Dupa o scurta analiza a configuratorului pus la dispozitie pe site-ul Dacia Romania am ajuns la concluzia ca, pentru a sfarsi cu cel mai scump automobil vandut de compania de la Mioveni, este necesar sa pornim de la modelul Duster in versiunea Laureate.

Respectiva varianta de echipare are un pret minim de 13.239 euro si ofera in standard un total de patru airbag-uri, ABS, AFU, ASR, ESP, dar si faruri de zi, proiectoare de ceata, centuri de siguranta reglabile pentru ocupantii locurilor fata sau sistem de monitorizare a presiunii din pneuri.

Mai mult de atat, clientii care opteaza pentru o Dacia Duster Laureate mai primesc si un volan, plus scaun sofer reglabile pe inaltime, bancheta spate rabatabila, luneta degivranta si stergator luneta, directie asistata hidraulic, functie Eco mode si tehnologie Stop & Start.

In pretul minim de 13.239 euro sunt incluse, de asemenea, si computerul de bord, aerul conditionat, geamurile electrice fata / spate, inchiderea centralizata cu telecomanda si radio-ul CD 2DIN cu satelit de comanda pe volan, priza Jack, USB si Bluetooth.

Atentie, acestea avea sa fie doar inceputul, dupa cum precizam si cateva randuri mai sus. Nu de alta, dar atunci cand a venit randul motorizarii, am optat fara sa mai stam pe ganduri pentru propulsorul turbodiesel de 1.5 litri si 109 cai putere. Pe care l-am servit alaturi de sistemul 4x4, bineinteles.

O secunda mai tarziu, configuratorul deschis anterior indica o nota de plata de 16.809 euro. Apoi a venit randul optionalelor: 290 euro pentru nuanta Bleu Cosmos (sau altele), 340 euro (0 euro cu Pack Look) pentru jantele din aliaj pe 16 inch si 580 euro pentru volanul, respectiv tapiteria din piele.

Urmatorul pe lista, pachetul Look ofera geamuri fumurii si diverse ornamente cu aspect crom satinat in schimbul unei sume frumusele de 780 euro, in timp ce faimosul sistem de navigatie Media Nav cu ecran tactil de sapte inch creste pretul Daciei Duster Laureate cu alti 290 euro.

Pentru asistenta la parcarea cu spatele si regulatorul de viteza compania de la Mioveni percepe cate 195 euro, pe cand scaunele fata incalzite si harta Europei de Est te va lasa fara 95 euro. Fiecare. Rezultatul final? Nici mai mult, nici mai putin de 19.329 de euro.

Configuratia, pe scurt, a celei mai scumpe Dacii din Romania:

  • Model: Duster;
  • Versiune: Laureate;
  • Motor si cutie: 1.5 dCi 109 CP 4x4 E6;
  • Culori: Bleu Cosmos;
  • Jante: Jante de aluminiu 16" Dark Metal;
  • Tapiterie: Tapiterie de piele / piele ecologica;
  • Echipamente optionale: sistem de navigatie si multimedia cu ecran tactil 7", harta Europei de Est, regulator limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele, scaune fata incalzite, Pack Look;
  • Pret: 19.329 de euro.

Imagini cu cea mai scumpa Dacia din Romania:

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Cea mai scumpa Dacie din Romania

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Cea mai scumpa Dacie din Romania
mai multe