AMG se apuca de construit motoare V12 pentru germanii de la Mercedes

AMG se apuca de construit motoare V12 pentru germanii de la Mercedes
Desi nu este nimic oficial la acest moment, ultimele zvonuri sustin clar si raspicat ca urmatoarele motoare Mercedes cu 12 cilindri in V vor fi dezvoltate exclusiv de catre specialistii AMG.
Distribuie pe Facebook

Ocupati tot mai mult cu pregatirea si lansarea unor noi automobile de nisa (vezi modelul CLS Shooting Brake), germanii de la Mercedes se pregatesc sa lase intreg procesul de dezvoltare al motoarelor cu 12 cilindri in V exclusiv pe mana confratilor de la AMG.

Din pacate, informatiile oficiale cu privire la acest subiect lipsesc momentan insa, conform jurnalistilor de la Autoweek, primul autoturism care va beneficia de serviciile "noii" serii de propulsoare V12 ar putea fi urmatoarea generatie a limuzinei Mercedes S600.

Infiintata in urma cu aproximativ 45 de ani, de doi fosti ingineri Mercedes, compania AMG se lauda in prezent cu o vasta experienta in constructia de motoare. De asemenea, specialistii din Affalterbach se bucura si de propriul lor supercar - SLS AMG, in timp ce colaborarea acestora cu italienii de la Pagani se intinde deja pe o perioada mai mare de un deceniu si jumatate.

Distribuie pe Facebook
mai multe