ASTA da surpriza: Noul VW Tiguan e cu peste 3.000 de euro mai ieftin decat predecesorul sau

ASTA da surpriza: Noul VW Tiguan e cu peste 3.000 de euro mai ieftin decat predecesorul sau
  • Noul Volkswagen Tiguan porneste de la 24.899 euro in Romania
  • Clientii au la dispozitie doar o motorizare TDI si una TSI
  • Numarul versiunilor de echipare se ridica la trei
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Frankfurt intre 15 si 27 septembrie 2015, noul Volkswagen Tiguan este disponibil la vanzare pe piata din Romania in schimbul unei sume minime de 24.899 de euro - cu peste 3.000 de euro mai ieftin decat versiunea echivalenta a generatiei anterioare.

Dupa zile, saptamani si chiar luni intregi de asteptare, astazi a venit in cele din urma momentul sa aflam si preturile pentru Romania ale celei de-a doua generatii a modelului Volkswagen Tiguan.

Prezentat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Frankfurt intre 15 si 27 septembrie 2015, crossover-ul german este disponibil la vanzare pe piata locala in schimbul unei sume minime de 24.899 de euro.

Versiunea de baza ofera o motorizare turbodiesel de doi litri si 150 de cai putere, care lucreaza impreuna cu o transmisie manuala in sase rapoarte si un sistem de tractiune fata.

Volkswagen TiguanVolkswagen Tiguan

Sprintul 0 - 100 km/h dureaza astfel circa 9.3 secunde, pe cand viteza maxima este de 204 kilometri pe ora. In ceea ce priveste consumul mediu de carburant, fisa tehnica anunta o valoare de 4.7 litri la 100 km.

Aceiasi varianta 2.0 TDI este disponibila si in compania sistemului de tractiune integrala 4Motion, modelul cu pricina pornind de la 26.314 euro conform configuratorului oficial.

Livrat in aceasta configuratie, noul Volkswagen Tiguan reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h... tot in 9.3 secunde, viteza maxima coborand in schimb pana la pragul celor 201 kilometri pe ora.

O serie de modificari intalnim si la nivelul consumului mediu, cea de-a doua generatie a crossover-ului german avand acum nevoie de 5.6 litri de carburant pentru a parcurge 100 km.

Volkswagen Tiguan

Gama de motorizari se incheie cu optiunea 2.0 TSI de 180 CP, oferita exclusiv alaturi de transmisia DSG in sapte rapoarte si sistemul de tractiune integrala 4Motion - la pachet impreuna cu un pret de 33.106 euro.

7.7 secunde tine in cazul de fata sprintul 0 - 100 km/h, noul Volkswagen Tiguan continuand sa sprinteze pana la 208 kilometri pe ora. Consumul mediu e de 7.3 litri la 100 km.

Clientii celei de-a doua generatii a crossover-ului german au la dispozitie trei versiuni diferite de echipare, botezate familiar Trendline, Comfortline si, bineinteles, Highline.

Volkswagen TiguanVolkswagen Tiguan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Volkswagen Tiguan
mai multe