Asta este noua generatie BMW Seria 3 Touring. Break-ul german este mai practic si mai inteligent ca niciodata

Asta este noua generatie BMW Seria 3 Touring. Break-ul german este mai practic si mai inteligent ca niciodata
  • A crescut in dimensiuni
  • Portbagajul are un volum maxim de 1.500 de litri
  • Patru niveluri de echipare si sase motorizari
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile a publicat primele informatii oficiale si imagini cu noul Seria 3 Touring. Break-ul din Munchen va fi prezentat publicului la evenimentul #NEXTGen de la finalul lunii iunie urmand ca debutul pe piata sa aiba loc pe 28 septembrie 2019.

Seria 3, cel mai popular model din gama bavarezilor de la BMW, a primit la finalul anului trecut o noua generatie. Daca din punct de vedere al design-ului putem vorbi despre o evolutie a generatiei anterioare, cu mici exceptii desigur, in ceea ce priveste tehnologia de la bord este cu siguranta vorba despre o revolutie.

BMW Seria 3 Touring

Acum a venit momentul sa facem cunostinta cu versiunea mai practica a Seriei 3, iar cand spunem asta ne referim la noul Seria 3 Touring. Acesta urmeaza sa fie produs la uzina BMW din Munchen pentru clientii din Europa, Japonia, Coreea de Nord, Taiwan, Hong Kong, Australia si Noua Zeelanda.

BMW Seria 3 Touring

Comparativ cu iteratia anterioara, dimensiunile break-ului bavarez au crescut nitel. Lungimea masoara acum 4.709 milimetri (+76), latimea 1.827 mm (+16), inaltimea 1.440 mm (+11) iar ampatamentul a fost extins cu 41 de milimetri la 2.851 mm.

BMW Seria 3 Touring

Asta inseamna ca pasagerii au mai mult spatiu pentru umeri, pentru cap si mai ales pentru picioare, in special cei care ocupa locurile din spate. Portbagajul are un volum de incarcare standard de 500 de litri (+5 litri mai mult decat modelul anterior), insa rabatarea banchetei face ca aceasta valoare sa creasca la 1.500 de litri.

BMW Seria 3 Touring

Vestea buna este ca noul BMW Seria 3 Touring vine in standard cu hayon cu operare automata. Luneta se deschide separat iar deschiderea sa este mai lata cu 20 de milimetri decat cea a modelului actual. Deasemenea, compartimentul de incarcare este mai lat cu pana la 112 milimetri iar deschiderea este mai inalta cu 30 de milimetri si mai lata cu pana la 125 de milimetri in sectiunea superioara. Ce inseamna toate acestea? Ca incarcatul bagajelor se va face mult mai usor.

BMW Seria 3 Touring

Clientii vor avea la dispozitie patru niveluri de echipare (Advantage, Sport Line, Luxury Line si M Sport) iar pe lista dotarilor interioare optionale regasim acoperisul panoramic de sticla, tapiteria din piele Vernasca sau Merino, panoul de instrumente BMW Individual acoperit cu piele, aer conditionat pe trei zone, incalzirea auxiliara, sistemul audio Harman Kardon Surround, lumina ambientala sau incarcarea wireless pentru telefoanele inteligente.

BMW Seria 3 Touring

Gama de motorizari este compusa din sase agregate diesel si pe benzina. In prima categorie intra unitatea de 2.0 litri cu patru cilindri, disponibila cu 150 CP (318d Touring) si cu 190CP (320d Touring), sau cea de 3.0 litri cu sase cilindri in linie care echipeaza versiunea 330d xDrive Touring. Aceasta din urma dezvolta 265 de cai putere.

BMW Seria 3 Touring

De partea cealalta avem motorul pe benzina de 2.0 litri cu patru cilindri pentru 320i Touring (184 CP) si 330i Touring (258 CP), si cel de 3.0 litri cu sase cilindri pentru varful de gama M340i xDrive Touring, care ofera 374 de cai putere.

BMW Seria 3 Touring

Inafara de 318d Touring si 320d Touring, care vin in standard cu o transmisie manuala cu sase trepte, celelalte variante sunt echipate cu o transmisie automata Steptronic cu 8 trepte, optionala in cazul celor dintai. Deasemenea, tractiunea integrala este standard la cele mai puternice motoare pe benzina si diesel si optionala pentru 330i si 320d.

Ulterior, clientii vor putea opta si pentru o motorizare plug-in hybrid, o premiera pentru acest model.

BMW Seria 3 Touring

Noul BMW Seria 3 Touring promite un comportament mai sportiv, o manevrabilitate imbunatatita si un sasiu cu 25% mai rigid comparativ cu modelul actual. In plus, break-ul are un centru de greutate coborat, o distributie egala a maselor si o masa proprie cu 10 kilograme mai scazuta decat a iteratiei anterioare.

Suspensia M Sport, M adaptiva sau franele M Sport cu etriere cu patru pistoane pentru puntea fata sunt optionale.

BMW Seria 3 Touring

In ceea ce priveste tehnologia de ultima generatie, BMW ofera inca din standard sistemul Speed Limit Info cu afisare No Passing Info, avertizare la parasirea benzii, sau avertizare de coliziune si pietoni cu functie de franare in oras si detectare a biciclistilor.

BMW Seria 3 Touring

Pentru prima data in istoria acestui model, BMW Seria 3 Touring se poate conduce aproape singur multumita mai multor sisteme de asistenta, cum ar fi tempomatul activ cu functie Stop&Go, sistemul Driving Assistant Professional, Park Distance Control sau Parking Assistant.

BMW Seria 3 Touring

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, noul BMW Seria 3 Touring va putea fi admirat in premiera in cadrul evenimentului #NEXTGen de la finalul acestei luni. Lansarea pe piata este programata pentru 28 septembrie 2019.

BMW Seria 3 Touring

BMW Seria 3 Touring

BMW Seria 3 Touring

BMW Seria 3 Touring

BMW Seria 3 Touring

BMW Seria 3 Touring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (50) Poze BMW Seria 3 Touring
mai multe