ASTA ESTE! Noua Toyota Supra a fost lansata oficial la DETROIT dupa 17 ani de pauza

ASTA ESTE! Noua Toyota Supra a fost lansata oficial la DETROIT dupa 17 ani de pauza
  • Noua Supra a fost lansata oficial
  • Motorul de 3.0 litri turbo dezvolta 340 de cai putere
  • Transmisia automata cu opt trepte, singura disponibila
Distribuie pe Facebook

Dupa o lunga asteptare, sute de imagini spion si tot atatea teasere, Toyota lanseaza noua generatie Supra la Salonul Auto de la Detroit. Sportiva japoneza are un motor de 3.0 litri de provenienta BMW.

Cea mai asteptata masina a anului este aici. Dupa 17 ani de pauza, constructorul japonez de automobile a lansat noua generatie Supra la Salonul Auto care se desfasoara momentan la Detroit. Asa cum bine stii, sportiva a fost dezvoltata in paralel cu noul BMW Z4 astfel ca imparte cu acesta foarte multe componente.

2020 Toyota Supra

Noua Supra masoara 4.380 de milimetri in lungime, 1.865 mm latine, 1.290 mm inaltime si are un ampatament de 2.470 milimetri, un centru de greutate coborat si o distribuire perfecta a greutatii (50:50). In ceea ce priveste design-ul, echipa de creatie a avut ca sursa de inspiratie conceptul FT-1 cu care am facut cunostinta in urma cu trei ani.

2020 Toyota Supra

Au fost pastrate blocurile de lumini frontale inguste, splitter-ul din fibra de carbon, forma valurita a plafonului, forma stopurilor, aripa spate si lumina de ceata pozitionata in partea inferioara a spoiler-ului spate. Cat despre bara fata, aceasta a suferit cateva modificari comparativ cu conceptul, cele mai notabile fiind cele trei prize de aer si o forma nu chiar de ascutita pentru bot.

2020 Toyota Supra2020 Toyota Supra

Deloc surprinzator, habitaclul aduce putin cu cel al noului Z4, mai ales in zona consolei centrale. Avem un display generos pentru sistemul multimedia, un instrumentar de bord digital si acel bord indreptat catre sofer care ne aduce aminte de celebra Supra Mk4 si de alte modele de performanta din anii '90.

2020 Toyota Supra

Supra si Z4 au fost dezvoltate, asa cum spuneam mai sus, in paralel, insa Toyota a precizat in repetate randuri ca cele doua masini sunt diferite in ceea ce priveste dinamica de condus. Sasiul a fost dezvoltat de la zero impreuna cu divizia de motorsport Gazoo Racing iar suspensia adaptiva cu doua moduri (Normal si Sport) este oferita inca din standard.

2020 Toyota Supra

Propulsorul, caci la el voiam sa ajungem, este un I6 cu turbina twin-scroll si capacitate cilindrica de 3.0 litri furnizat de BMW. De fapt, acest agregat echipeaza si noul Z4 M40i, numai ca sub capota noii Supra dezvolta 340 de cai putere si 500 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 4.3 secunde. La fel ca si in cazul BMW-urilor, viteza maxima este limitata electronic la 250 de km/h.

2020 Toyota Supra

Singura transmisie disponibila este una automata cu opt rapoarte, asadar zvonurile potrivit carora noua Supra ar putea fi comandata si alaturi de o cutie manuala de viteze tocmai au fost desfiintate.

2020 Toyota Supra

In Japonia, sportiva va putea fi comandata si alaturi de un propulsor de 2.0 litri turbo cu patru cilindri. In functie de versiune, acesta dezvolta 258 de cai putere (SZ-R), respectiv 197 de cai putere (SZ). Indiferent de varianta aleasa sau de piata de desfacere, toata puterea este livrata puntii spate.

2020 Toyota Supra

Asa cum era de asteptat, noua Toyota Supra va fi disponibila si intr-o versiune Launch Edition, a carei productie este limitata la 1.500 de exemplare vandute la nivel mondial. Aceasta poate fi comandata intr-una dintre cele trei nuante disponibile, adica Absolut Zero White, Nocturnal Black si Renaissance Red 2.0, iar la interior se vor distinge mai multe accente rosii.

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

2020 Toyota Supra

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (59) Poze 2020 Toyota Supra
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Ianuarie 2019