Au avut nevoie de 13 ani pentru a lansa un succesor. Fa cunostinta cu noul SHELBY SERIES 2 de peste 800 de cai putere

Au avut nevoie de 13 ani pentru a lansa un succesor. Fa cunostinta cu noul SHELBY SERIES 2 de peste 800 de cai putere
  • Shelby a lansat noul Series 2
  • Acesta va fi construit numai la comanda
  • Productia anuala este limitata la 4 exemplare
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Shelby au lansat cu putin timp in urma modelul Series 2, construit in colaborare cu Wingard Motorsports. Productia va fi limitata la doar patru exemplare anual, iar clientii pot alege motorizari capabile de peste 800 de cai putere.

Desenat de legendarul Carol Shelby si construit de compania fondata de acesta, Series 1 a fost produs intre anii 1998 si 2005. In contextul unor probleme financiare si a costurilor tot mai mari de productie, americanii nu au mai lansat un Series 2, chiar daca au fost asamblate in 2006 trei prototipuri.

Visul lui Carol Shelby, care a decedat in 2012, a devenit acum realitate, pentru ca acest succesor a fost prezentat in premiera cu putin timp in urma. Sasiul din aluminiu, de tip monococa, este chiar cel folosit de Series 1, avand in vedere ca cealalta parte implicata in construirea acestui Series 2 (Wingard Motorsports) a cumparat in urma cu cativa ani de la Shelby toate componentele ramase.

Shelby Series 2

Asadar, forma generala a ramas aproape neschimbata, insa departamentul tehnic a fost cu siguranta imbunatatit. Avem mai multe componente de caroserie din aluminiu si fibra de carbon, astfel ca masa totala este cu 12% mai mica decat a vechiului model, o suspensie noua, frane performante sau jante cu diametrul de 19 inch.

Noul Shelby Series 2 va fi vandut sub forma de componente (fara motor si transmisie), astfel ca fiecare client isi poate configura masina dupa bunul sau plac. Pana si caroseria poate fi confectionata din trei materiale diferite: aluminiu, fibra de carbon sau titan. De finalizarea ei se ocupa cei de la Wingard Motorsports.

In ceea ce priveste propulsoarele, Shelby are in oferta mai multe optiuni despre care nu a oferit detalii suplimentare, insa a precizat ca masina poate incorpora motoare care dezvolta mai mult de 800 de cai putere.

Shelby Series 2

Este un mare pas inainte fata de modelul anterior, care in cea mai puternica varianta (cea supraalimentata) dezvolta 466 de cai putere.

Asa cum spuneam mai sus, Shelby a anuntat ca va construi doar patru exemplare Series 2 anual, si numai la comanda.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Mai 2018