Au fost pasageri in noua masina de la Mercedes si i-au aflat toate secretele. Versiunile mai ieftine vor avea motoare din gama Renault

Au fost pasageri in noua masina de la Mercedes si i-au aflat toate secretele. Versiunile mai ieftine vor avea motoare din gama Renault
  • Mercedes lanseaza in 2018 un nou A-Class
  • Viitoarea compacta va avea noua motoare
  • Calculul nu include si versiunile AMG
Distribuie pe Facebook

Mercedes lucreaza la o noua generatie a modelului A-Class, a carei premiera mondiala ar putea avea loc chiar la inceputul lunii martie, in cadrul celebrului Geneva International Motor Show.

In urma cu aproximativ o luna, la sfarsitul lui noiembrie, Mercedes publica primele fotografii oficiale cu interiorul celei de-a patra generatii a compactei A-Class. De curand, compania germana a invitat mai multi jurnalisti pentru o scurta plimbare la bordul viitorului concurent al modelelor Audi A3 si BMW Seria 1.

Asa aflam astazi noi informatii oficiale cu privire la urmatorul automobil al marcii din Stuttgart, un exemplu concret in acest sens reprezentandu-l gama de motorizari formata din cinci benzinare si patru diesel-uri. Fara a mai pune la socoteala si variantele de inalta performanta A35, respectiv A45 AMG.

Noul Mercedes A-Class in teste

Noul Mercedes A-Class in teste

Conform publicatiei germane AutoBild, versiunile entry-level ale viitorului Mercedes A-Class vor ascunde sub capota motorizari Energy TCe de provenienta Renault. De altfel, din gama producatorului francez va fi preluata si unitatea 1.5 dCi, pe care compania din Stuttgart a inclus-o si in oferta actualei generatii.

Exista anumite voci care sustin ca noua compacta a producatorului germana de automobile va fi disponibila la vanzare chiar si in compania unui sistem de propulsie hibrid, insa acest lucru ramane de vazut. Cert este ca variantele de inalta performanta - acum in numar de doua, vor dispune de un motor 2.0 turbo.

Primul Mercedes A35 AMG din istoria companiei este asteptat in showroom-uri alaturi de peste 300 CP, intr-un pachet care sa concureze de la egal la egal cu nume precum Ford Focus RS sau Volkswagen Golf R. De cealalta parte, viitorul A45 AMG promite sa redevina cel mai puternic hot-hatch de serie al planetei.

Modificarile aduse gamei de motorizari vor fi insotite de mai multe imbunatatiri operate la nivelul suspensiei, antifonarii, dar si vizibilitatii, compacta companiei germane urmand a fi inclusiv mai spatioasa multumita ampatamentului mai mare cu 30 de milimetri. Vesti bune vin, de asemenea, si dinspre pachetul tehnologic.

Dupa cum precizam si la sfarsitul lunii noiembrie, cea de-a patra generatie a modelului Mercedes A-Class va beneficia in varianta de top de doua display-uri supradimensionate la nivelul panoului de bord. Daca unul se va ocupa cu afisarea insrumentelor de bord, celalalt va gazdui meniul sistemului de infotainment.

In plus, asemeni fratilor mai mari din gama, viitorul concurent al compactelor Audi A3 si BMW Seria 1 va primi o serie de camere, senzori si alte echipamente care sa ii permita sa se conduca aproape de unul singur.

Noul Mercedes A-Class in teste

Noul Mercedes A-Class in teste

Noul Mercedes A-Class in teste

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Noul Mercedes A-Class in teste
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Decembrie 2017