Au scos-o in teste ca sa vada ce poate. Cat de rapida este noua masina a fostului sef de la BMW M

Au scos-o in teste ca sa vada ce poate. Cat de rapida este noua masina a fostului sef de la BMW M
  • Primul hot-hatch de la Hyundai ascunde sub capota un motor 2.0 turbo
  • Noul i30 N este oferit in doua versiuni de putere, de 250 sau 275 CP
  • Varianta de top accelereaza de la 0 la 100 km/h in numai 6.1 secunde
Distribuie pe Facebook

Seria testelor organizate la bordului modelului Hyundai i30 N continua astazi cu un nou episod. Un episod ce are ca subiect principal acceleratia de la 90 la 250 km/h.

Fanii sportivelor de clasa compacta au, incepand din aceasta toamna, o noua optiune din care sa aleaga. Se numeste Hyundai i30 N si este opera lui Albert Biermann, fostul sef al diviziei BMW M.

Disponibil la vanzare in schimbul unei sume minime de 29.700 de euro, modelul companiei sud-coreene ofera in standard un benzinar turbo de doi litri si 250 CP. Cuplat la o cutie manuala cu sase rapoarte si un sistem de tractiune fata, daca te intrebai cumva.

Acelasi rival al germanului Volkswagen Golf GTI se mai poate lauda, de asemenea, si cu amortizoare ajustabile sau discuri de franare de pana la 330 mm. Plus nelipsitele spoilere agresiv stilizate si jante uriase.

Pentru 32.200 de euro, Hyundai sare in ajutorul devoratorilor de performanta cu un i30 N... Performance. In cazul de fata, unitatea anterior mentionata dezvolta o putere maxima de 275 CP, iar pachetul cu dotari standard cuprinde inclusiv anvelope Pirelli P Zero.

In functie de versiunea pentru care au optat, clientii sportivei sud-coreene de clasa compacta vor primi o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.4 ori 6.1 secunde. Viteza maxima este de 250 km/h in ambele cazuri.

Cu teoria terminata, lasam in urma aceasta proba si trecem mai departe, asupra celei practice. Este vorba, mai precis, despre un test de acceleratie realizat in varianta de top, cu 275 CP sub capota, care surprinde acul vitezometrului urcand de la 90 la 250 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Decembrie 2017