Audi A4 - Tot ce trebuie sa stii despre noua generatie

Audi A4 - Tot ce trebuie sa stii despre noua generatie
Germanii de la Audi pregatesc in mare taina urmatoarea generatie a modelului de clasa medie Audi A4, automobil care - conform ultimelor informatii - ar putea sosi pe piata in cursul anului 2014.
Distribuie pe Facebook

Conform publicatiei germane Autobild, urmatoarea generatie a modelului de clasa medie Audi A4 se anunta a fi cea mai luxoasa dintre toate, inginerii constructorului german lucrand din greu sa imbunatateasca fiecare particica a interiorului automobilului din Ingolstadt. De asemenea, numeroase imbunatatiri vor fi operate si in cadrul departamentului Tehnologie, noul Audi A4 promitand un sistem de infotainment, respectiv un pachet multimedia greu de egalat de catre concurentii sai directi.

Pe plan tehnic, urmatoarea generatie a modelului german de clasa medie promite o reducere a greutatii, materialele ultra-usoare utilizate atat la constructia platformei, cat si la realizarea caroseriei promitand sa scape noul Audi A4 de pana la 100 de kilograme comparativ cu predecesorul sau. Asa cum era de asteptat, si gama de motorizari va trece printr-o operatie de eficientizare, proces care, odata asociat cu reducerea greutatii, contribuie semnificativ la scaderea consumului de carburant, respectiv a emisiilor de dioxid de carbon.

Din pacate, specificatiile tehnice finale lipsesc cu desavarsire la acest moment, insa este de asteptat ca urmatoarea generatie a modelului de clasa medie Audi A4 sa fie disponibila atat in versiuni pe benzina, cat si in variante pe motorina, dupa cum urmeaza:

- 1.4 TSi de 150 cai putere;

- 2.0 TFSI de 177 sau 225 cai putere;

- 2.0 TDI de 122, 136, 150 sau 190 cai putere;

- 3.0 V6 TDI de 218 sau 272 cai putere.

De asemenea, deloc surprinzator, viitorii clienti vor putea opta si pentru un model hibrid, ce ar putea beneficia de o combinatie dintr-un propulsor pe benzina ce dezvolta 225 cai putere si doua motoare electrice, unul de 54 CP, montat frontal, iar celalalt de 82 CP, montat la nivelul partii posterioare a automobilului.

Asa cum precizam si putin mai sus, urmatoarea generatie a modelului de clasa medie Audi A4 va debuta pe piata in cursul lui 2014, tot anul viitor fiind asteptat sa-si faca aparitia si noul Mercedes C-Class.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Aprilie 2013