Audi confirma in sfarsit noul Q4 pentru anul 2019

Audi confirma in sfarsit noul Q4 pentru anul 2019
  • Audi a confirmat noul Q4 pentru anul 2019
  • Acesta va fi dezvoltat pe platforma MQB
  • Se va inspira masiv din conceptul TT Offroad
Distribuie pe Facebook

Audi va completa gama de SUV-uri cu un nou model. Q4 va fi lansat in 2019 si va imprumuta foarte multe detalii de la conceptul TT Offroad, prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Beijing din 2014.

Chiar daca pierde din ce in ce mai mult teren in segmentul marcilor premium, Audi nu da ascultare carcotasilor si se concentreaza in continuare pe dezvoltarea gamei de modele oferite clientilor. Asa se face ca acum cateva zile, oficialii constructorului german de automobile dezvaluiau ca familia Q va fi completata incet incet cu modele care lipsesc in prezent, precum Q4, Q6 si Q8.

Audi TT Offroad concept

Daca noul varf de gama a fost deja prezentat sub forma unui concept cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, urmatorul pe lista pare sa fie Q4-le, care tocmai a fost confirmat pentru anul 2019.

Audi TT Offroad concept

Informatiile sunt deocamdata putine, insa stim ca acesta va fi dezvoltat pe celebra platforma MQB, utilizata si de cea mai noua generatie Q3, si se va inspira intr-o mare masura din conceptul TT Offroad, dezvelit de Audi la Salonul Auto de la Beijing in 2014.

Audi TT Offroad concept

Noul Audi Q4 va fi un rival direct pentru BMW X2, Mercedes GLA sau Range Rover Evoque, si potrivit britanicilor de la Autocar va masura cel putin 4.5 metri lungime. Asta inseamna o crestere de 110 milimetri in comparatie cu actualul Q3, si se va traduce in primul rand printr-un spatiu interior mai generos.

Audi TT Offroad concept

Ca tot veni vorba de habitaclu, ne asteptam sa gasim aici materiale de cea mai buna calitate, dar si o serie de tehnologii de ultima ora, inclusiv un display de 9.2 inch pentru navigatie. Acestuia i se vor mai alatura incarcarea wireless pentru dispozitivele inteligente, dar si posibilitatea de a controla unele functii prin gesturi.

Audi TT Offroad concept

Gama de motorizari va fi compusa din unitati diesel si pe benzina, cu 4 cilindri de 1.5 si 2.0 litri. Versiunea de performanta RS Q4 va fi propulsata de un agregat pe benzina de 2.5 litri, care va dezvolta peste 400 de cai putere. Audi nu a uitat nici de cei care prefera o motorizare prietenoasa cu mediul inconjurator, pentru acestia va lansa si o versiune plug-in hybrid Q4 e-tron.

Audi TT Offroad concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Audi TT Offroad concept
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2017