Audi lanseaza oficial noul Q8. Cel mai tare SUV din gama nemtilor este "net superior" rivalilor de la BMW si Mercedes

Audi lanseaza oficial noul Q8. Cel mai tare SUV din gama nemtilor este "net superior" rivalilor de la BMW si Mercedes
  • Noul Q8 a fost lansat oficial
  • Are o masa proprie de 2.145 de kilograme
  • Interiorul a fost preluat de la limuzina A8
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a lansat, exact cum a promis, noul Q8 cu putin timp in urma. Rivalul BMW-ului X6 si al Mercedes-ului GLE Coupe va fi asamblat la uzina Audi din Bratislava, Slovacia, si va debuta pe piata europeana spre finalul acestui an.

La scurt timp dupa ce primele imagini au aparut de nicaieri pe internet, Audi a lansat oficial noul Q8. Pe scurt, acesta este un SUV cu alura sportiva de coupe care urmeaza sa fie "net superior" rivalilor din segment, BMW-ul X6 si Mercedes-ul GLE Coupe.

2019 Audi Q8

Echipa de creatie a incercat sa pastreze cat mai mult din designul conceptului cu acelasi nume, lansat anul trecut, si din fericire chiar a reusit. Partea frontala este dominata de grila Singleframe, de blocurile de lumini matrix cu LED, de capota sculptata si de cele doua prize de aer supradimensionate din partea de jos a spoiler-ului.

2019 Audi Q8

Din lateral se poate observa cel mai bine cele doua caracteristici principale ale designului, si anume plafonul inclinat si geamurile fara rama, specifice coupe-urilor sau masinilor sport.

2019 Audi Q8

Noul Audi Q8 a preluat, mai pe scurt, cateva din elementele estetice ale limuzinei A8, inclusiv acea banda LED care uneste stopurile. Ca tot am ajuns in spate, sa nu uitam de aripa montata deasupra lunetei, spoiler-ul sportiv si cele doua iesiri ale sistemului de evacuare.

2019 Audi Q8

Chiar daca pare mai mic, SUV-ul german are aproximativ aceleasi dimensiuni ca si Q7-le, iar ampatamentul de aproape 3 metri se traduce in primul rand printr-un habitaclu incapator. Nemtii sustin ca pasagerii stau chiar mai confortabil si au mai mult spatiu decat in BMW-ul X6 sau in Mercedes-ul GLE Coupe.

2019 Audi Q8

Portbagajul poate inghiti 605 litri de bagaje cu scaunele spate in pozitie normala si pana la 1.755 de litri daca rabatezi bancheta spate. Hayonul este actionat electric inca din standard, asa cum ii sta bine oricarui varf de gama premium.

2019 Audi Q8

Interiorul este luxos si rafinat iar planul general este asemenator cu cel intalnit la noul A8. Tehnologiile de ultima ora nu lipsesc din peisaj iar din imagini se poate observa un volan turtit in partea de jos sau cele trei display-uri pentru ceasurile de bord, sistemul multimedia si climatizare.

2019 Audi Q8

Clientii vor putea alege din mai multe tipuri de tapiterii, din piele sau Alcantara, toate materialele si finisajele fiind de cea mai buna calitate.

Audi a folosit asa-numitul sasiu Space Frame, confectionat din mai multe materiale usoare si foarte rezistente (inclusiv aluminiu si otel), lucru care i-a permis celui mai nou SUV din gama nemtilor sa aiba o masa proprie de numai 2.145 de kilograme.

2019 Audi Q8

Aceasta valoare este posibila numai atunci cand noul Q8 (50 TDI) este echipat cu motorizarea diesel V6 de 3.0 litri TDI. Avantajul acesteia este ca incorporeaza un sistem micro-hibrid, care ii permite masinii sa ruleze cu motorul oprit pana la viteze de maxim 160 de km/h. Deasemenea, emisiile sunt minime iar consumul de carburant a scazut cu circa 0.7l/100 de kilometri.

2019 Audi Q8

In ceea ce priveste performantele, aceasta dezvolta 286 de cai putere si 600 Nm cuplu. Repriza 0-100 de km/h dureaza 6.3 secunde, iar acul vitezometrului se opreste la 232 de km/h.

2019 Audi Q8

Incepand cu primele luni ale anului viitor, clientii vor putea opta pentru alte doua noi motorizari: aceeasi unitate diesel TDI, dar in versiune de 231 de cai putere (Q8 45 TDI), si un agregat pe benzina de 3.0 litri (Q8 55 TFSI) care va livra 340 de cai putere ambelor punti.

2019 Audi Q8

2019 Audi Q8

2019 Audi Q8

2019 Audi Q8

2019 Audi Q8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze 2019 Audi Q8
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Iunie 2018