Audi nu stie ce inseamna competitia, dar va afla curand. Este pentru prima oara cand Mercedes ofera aceasta masina

  • Mercedes publica primele materiale cu noul A-Class L Sedan
  • Automobilul reprezinta o exclusivitate pentru piata din China
  • Modelul pentru Europa vine in perioada urmatoare de timp
Distribuie pe Facebook

Chiar daca au mai ramas doar cateva ore pana la debutul editiei din acest an a Salonului Auto International de la Beijing, Mercedes pune capat asteptarii si publica inca de pe acum primele fotografii oficiale ale noului si, totodata, mult anticipatului A-Class Sedan.

Lansat pe piata in urma cu aproximativ jumatate de decada, primul A3 Sedan din istoria companiei Audi nu a stiut pana acum ce inseamna competitia. Nici Mercedes, dar nici BMW nu ofera la momentul de fata - pe Batranul Continent - o versiune in patru portiere a compactelor A-Class, respectiv Seria 1.

Situatia se va schimba totusi in urmatoarea perioada de timp, iar modelul care porneste in Romania de la 25.580 de euro va avea de luptat in cele din urma pentru coroana segmentului.

Mercedes A-Class L Sedan pentru China

Mercedes A-Class L Sedan pentru China

Pana atunci, Mercedes publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului A-Class L Sedan, care va putea fi admirat in premiera absoluta cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto International de la Beijing. Evenimentul in cauza ia startul chiar maine, dupa cum precizam si anterior de altfel.

Asemeni variantei hatchback, compacta in patru portiere a producatorului din Stuttgart este disponibila alaturi de o motorizare 1.33 turbo. Cu 136 ori 163 CP sub capota, insa.

Fiind special dezvoltat si comercializat exclusiv pe piata din China, proaspat anuntatul Mercedes A-Class L Sedan nu are nevoie si de o unitate turbodiesel. In schimb, clientii vor mai putea opta si pentru un al doilea benzinar, in persoana unui propulsor cu capacitatea de doi litri si puterea de 190 CP.

In cazul in care mai exista vreun dubiu, gama de motorizari nu este singurul element comun intre concurentul modelelor Audi A3, respectiv BMW Seria 1 si versiunea sedan. Din contra.

Dupa cum era de asteptat, prima compacta in patru portiere din Stuttgart se bucura inclusiv de o mare varietate de tehnologii premium. Printre acestea si doua display-uri de dimensiuni generoase la nivelul panoului de bord sau mai multe sisteme de siguranta activa - unele imprumutate direct de la S-Class.

Cu ce difera noul Mercedes A-Class L Sedan de varianta hatchback? Cu dimensiunile, evident: tinand cont de L-ul din denumire, ampatamentul mai mare nu ar trebui sa fie o surpriza absoluta.

Mercedes A-Class L Sedan pentru China

Mercedes A-Class L Sedan pentru China

Mercedes A-Class L Sedan pentru China

Atentie, a nu se confunda "borcanele": noul Mercedes A-Class L Sedan va fi disponibil la vanzare exclusiv pe piata auto din China. O astfel de versiune, care sa concureze cu varianta in patru portiere a compactei Audi A3, va fi lansata la un moment dat si in Europa, dar cu ampatament normal.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mercedes A-Class L Sedan pentru China
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 24 Aprilie 2018