AUDI ofera pentru prima data acest model. Are 300 de cai putere si concureaza cu Mercedes GLA AMG

AUDI ofera pentru prima data acest model. Are 300 de cai putere si concureaza cu Mercedes GLA AMG
  • Audi a publicat prima imagine cu noul SQ2
  • Lansarea oficiala are loc la Paris
  • Motorul de 2.0 litri dezvolta 300 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat prima imagine oficiala cu noul SQ2, versiunea de performanta a SUV-ului compact Q2. Lansarea oficiala va avea loc in luna octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Audi a intuit foarte bine directia pe care aveau sa o ia SUV-urile compacte, perfecte pentru oras, astfel ca in 2016, a lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva modelul Q2.

Acesta este disponibil alaturi de propulsoare pe benzina si diesel, cu puteri care variaza intre 116 si 190 de cai, insa oferta nemtilor nu includea si o versiune de performanta, pentru cei care vor totusi putin mai multa sportivitate.

Am spus "nu includea" pentru ca Audi tocmai a postat pe internet prima imagine oficiala cu noul SQ2 si odata cu ea a dezvaluit si cateva detalii tehnice despre rivalul lui Mercedes GLA AMG.

Audi SQ2

Asadar, inainte de toate, SQ2 vine cu o grila frontala usor modificata, un spoiler fata cu elemente agresive, logo-ul S, jante cu diametrul de 18 sau 19 inch, dar si faruri si stopuri cu LED. Atat blocurile de lumini frontale, cat si cele dorsale, sunt incluse pe lista de dotari optionale.

Constructorul german de automobile nu a publicat nicio imagine cu interiorul, dar a precizat totusi ca ceasurile de bord digitale Audi Virtual Cockpit sunt incluse in pachetul Technology Pack si sunt disponibile doar optional, la fel ca si sistemul head-up display.

Cat despre partea tehnica, noul Audi SQ2 ascunde sub capota acelasi propulsor ca si S3 sau Volkswagen Golf 3. Este vorba despre o unitate de 2.0 litri, capabila de 300 de cai putere si 400 Nm cuplu. In aceste conditii, cu tractiune integrala Quattro inca din standard si cu transmisia automata S-Tronic cu 7 trepte si dublu-ambreiaj, SUV-ul compact atinge 100 de km/h in 4.8 secunde si are o viteza maxima limitata electronic la 250 de km/h.

Pentru a imbunatati manevrabilitatea, inginerii de la Audi au montat o suspensie sport mai rigida si au micsorat garda la sol cu 20 de milimetri comparativ cu modelul Q2 standard.

Producatorul din Ingolstadt da startul comenzilor pana la sfarsitul anului, iar primele exemplare sunt asteptate sa ajunga in showroom-uri in prima parte a lui 2019.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 28 Septembrie 2018