Audi Q1, cel mai mic SUV al marcii, a fost confirmat oficial!

Audi Q1, cel mai mic SUV al marcii, a fost confirmat oficial!
  • Audi a confirmat oficial zvonurile privind lansarea unui model Q1
  • Cel mai mic model 4x4 din gama germanilor va sosi pe piata in 2016
  • Paleta de motorizari va include unitati atat pe benzina, cat si pe motorina
Distribuie pe Facebook

Peste numai doi ani, in 2016, Audi Q1 va deveni cel mic SUV din gama constructorului din Ingolstadt. Informatia vine chiar de la producatorul auto.

In 2016, Q1 va deveni cel mai mic Audi 4x4. Desi anticipat mai demult, noul Q1 a fost abia acum confirmat de compania germana, care a lansat si o imagine teaser. Totusi, Audi nu a dat inca foarte multe detalii despre viitorul sau model.

Se pare ca noul Q1 va fi un crossover in cinci usi, nu mai lung de patru metri (se pare ca va avea 3.8 metri lungime, fiind bazat pe VW Polo), cu un design format din muchii ascutite si o caroserie din care nu va lipsi plasticul. Aripi laterale de dimensiuni mari, grila proeminenta si blocurile optice distinctive vor face parte, de asemenea, din identitatea celui mai mic SUV Audi.

Noul Q1 va fi dezvoltat pe platforma modulara MQB a Volkswagen. Alte speculatii sunt legate de sistemul de tractiune al crossoverului, acesta urmand a fi oferit atat in varianta cu 4x4, cat si cu tractiune fata.

Sub capota vom gasi motoare pe benzina, dar si diesel, incepand cu varianta 1.4 litri TFSI, 1.4 litri TDI sau 1.6 litri diesel. Varianta sport a lui Q1 va benenficia de un propulsor mai puternic, capabil sa dezvolte 231 de cai putere. S-ar putea sa existe si o varianta hibrida, bazata pe combinatia dintre un motor de 1.2 litri pe benzina si unul electric, insa nici una dintre variante nu este inca oficiala.

"Audi Q1 face parte din strategia de extindere a gamei 4x4. Este dezvoltat dupa principiul modelelor cu motor transversal si va asigura pragul entry-level al gamei noastre Q", a declarat presedintele executiv al Audi, Rupert Stadler.

Primul Audi Q1 va fi produs la fabrica din Ingolstadt, Germania, in 2016, urmat apoi de alte modele din gama Q, cum ar fi Q4, Q6 si Q8, care se vor alatura actualelor SUV-uri. De altfel, pana in 2020, compania doreste sa isi extinda gama de modele, de la 49 in prezent, la 60. Pana atunci, producatorul auto precizeaza ca va atinge un total de peste doua milioane de automobile vandute in fiecare an.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Decembrie 2013