Audi S1 debuteaza in martie, la Salonul Auto de la Geneva

Audi S1 debuteaza in martie, la Salonul Auto de la Geneva
  • Noul Audi S1 va debuta in martie, la Salonul Auto de la Geneva
  • Modelul va fi propulsat de un motor turbo de 2.0 litri si 230 CP
  • Pretul va fi similar cu cel al unui Volkswagen Golf GTI
Distribuie pe Facebook

S1, cel mai mic automobil sport din gama Audi, va fi lansat oficial in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie. Informatia vine de la revista Auto Express, care citeaza o sursa din interiorul companiei din Ingolstadt.

Surprins pana acum in nenumarate ocazii, noul hatchback sport de la Audi isi va face debutul oficial in mai putin de doua luni, odata cu deschiderea portilor Salonului Auto de la Geneva. Citand o sursa din interiorul companiei germane, Auto Express spune ca modelul german va fi propulsat de acelasi motor care se regaseste sub capota fratelui mai mare, Audi S3. Este vorba despre o versiune a propulsorului de turbo 2.0 litri, in patru cilindri, capabila sa dezvolte 230 de cai putere.

Nu se prefigureaza schimbari de design majore

Urmand a fi disponibil in doua versiuni de caroserie, atat in trei usi, cat si cu cinci portiere, noul Audi S1 va avea o transmisie S tronic cu dublu ambreiaj, conectata la un sistem de tractiune integrala. Deocamdata nu este clar daca aceasta cutie va fi inclusa in varianta standard sau se va opta pentru o transmisie manuala in sase trepte.

Potrivit publicatiei britanice, designul noului hatch sportiv este o evolutie discreta a actualului Audi A1, cu un kit de caroserie putin mai agresiv, cu guri de aerisire in spoilerul frontal mai voluminoase si cu sigla S1 atasata grilei radiatorului. Totodata, atunci cand va fi pus in vanzare, noul Audi S1 va putea fi echipat cu un sistem de evacuare cu patru tobe si, dar si cu cateva culori exterioare unice.

Pozele spion surprinse pana acum demonstreaza plusul de sportivitate si prin eleronul montat la nivelul plafonului.

Pretul va fi similar cu cel al unui VW Golf GTI

Noul Audi S1 va fi lansat in luna martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, alaturi de urmatorul Audi TT si va ajunge in showroom-uri din primavara. Nu exista inca informatii oficiale in privinta pretului, insa sursa publicatiei britanice afirma ca acesta va fi similar cu cel al hot-hatch-ului Volkswagen Golf GTI.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Ianuarie 2014