Audi si-a facut planurile pe urmatorii ani. Cum vrea marca germana sa detroneze Mercedes

Audi si-a facut planurile pe urmatorii ani. Cum vrea marca germana sa detroneze Mercedes
  • Audi vrea sa lanseze opt modele noi pana la sfarsitul lui 2018
  • Lor si se vor alatura sase versiuni de inalta performanta RS
  • Anuntul a fost facut chiar de seful companiei germane
Distribuie pe Facebook

Audi planuieste sa lanseze pana la sfarsitul lui 2018 nu mai putin de opt modele noi, plus sase versiuni RS. Informatia a fost facuta publica de Rupert Stadler, seful producatorului auto german.

Organizata in perioada 9 - 19 martie, editia din acest an a celebrului eveniment Geneva International Motor Show a gazduit premiera mondiala a doua noi modele marca Audi.

Prima dintre acestea, generatia cu numarul doi a coupe-ului RS5 este pusa in miscare de o unitate V6 bi-turbo de 2.9 litri, ce propulseaza inclusiv ultimul Panamera 4S.

Spre deosebire insa de limuzina celor de la Porsche, automobilul companiei cu patru cercuri anunta o putere maxima de 450 CP si un sprint de la 0 la 100 km/h in 3.9 secunde.

A doua pe lista, versiunea imbunatatita a actualului RS3 Sportback propune o motorizare turbo cu cinci cilindri in linie si capacitate de 2.5 litri, sinonima cu 400 CP si 480 Nm.

Respectivei valori i se alatura un timp de 4.1 secunde pentru acceleratia de la 0 la 100 km/h, astfel luand nastere cel mai impresionant hot-hatch pe care banii il pot cumpara.

Lansarea generatiei cu numarul doi a coupe-ului RS5 si debutul versiunii imbunatatite a actualului RS3 Sportback nu sunt insa singurele vesti bune venite de la Geneva.

In cadrul aceluiasi salon international, aflat pe ultima suta de metri, seful Audi a dezvaluit ca producatorul german pregateste noi modele cu care sa detroneze Mercedes.

Vorbim, mai exact, de opt automobile 'normale' - printre care se numara si viitorul A6, plus sase versiuni RS, cifra care cuprinde inclusiv RS3-ul si RS5-ul anterior mentionate.

Dupa cum precizam si anterior, modelele in cauza vor ajunge pe piata inainte de sfarsitul anului 2018, a mai afirmat Rupert Stadler in interviul acordat recent publicatiei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2017