Australienii lucreaza la un "hyperod" cu motor W16 si 1400 de cai putere

Australienii lucreaza la un "hyperod" cu motor W16 si 1400 de cai putere
  • Motor W16
  • 1400 de cai putere
  • Fara usi si plafon
Distribuie pe Facebook

O companie australiana lucreaza la o super masina cum rar s-a mai vazut. Numele sau este Giocatollo Marcella iar debutul oficial este programat pentru 2022, in cadrul Concursului de Eleganta de la Pebble Beach.

Motorul W16 este o minune inginereasca de care momentan se bucura o singura masina: Bugatti Chiron. Australienii "coc" insa o super masina cu rar s-a mai vazut, una care urmeaza sa fie echipata tot cu un motor W16.

Giocatollo Marcella

Omul din spatele acestui proiect nebun este Paul Halstead, un australian deloc strain de lumea auto. Halstead a dezvoltat in anii '80 o masina de Grupa B, cu o caroserie de Alfa Romeo Sprint, iar acum vrea sa-i lase pe toti cu gura cascata cu acest Giocattolo Marcella.

Giocatollo Marcella

Un hyperod, dupa cum il descrie chiar el pentru ca se inspira din istoria hot rod-urilor american, Marcella are un sasiu din fibra de carbon, un ampatament identic cu cel al Lamborghini-ului Aventador si, asa cum spuneam, un motor W16.

Giocatollo Marcella

Propulsorul a fost obtinut prin "lipirea" a doua agregate V8 de 7.0 litri, LS7, si ar urma sa dezvolte 1.400 de cai putere. Din pachet mai fac parte o transmisie secventiala cu sase trepte si un diferential cu alunecare limitata.

Giocatollo Marcella

In acest proiect este implicat si un fost inginer care a lucrat la legendarul McLaren F1 asa ca nu este deloc surprinzator ca Marcella are o configuratie cu trei locuri. Ca tot veni vorba de estetica, hyperod-ul din Australia nu va avea plafon si nici usi, fiind atat de coborat incat pasagerii se vor urca in el pur si simplu.

Giocatollo Marcella

Momentan, compania producatoare a publicat numai cateva imagini digitale iar debutul oficial este destul de departe. Mai exact Concursul de Eleganta de la Pebble Beach din 2022.

Giocatollo Marcella

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Giocatollo Marcella
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Septembrie 2020