Bentley Bentayga, numele oficial al SUV-ului britanic de lux

Bentley Bentayga, numele oficial al SUV-ului britanic de lux
  • Automobilul ar putea fi lansat in 2015
  • Numele se pare ca vine de la Taiga, padure prezenta in Anglia
  • Pretul va depasi 150.000 de Euro
Distribuie pe Facebook

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit 2015, Bentley a dat publicitatii numele pe care il va avea SUV-ul marcii care se va lansa oficial in cursul acestui an. Pana acum, Bentley a mai aratat lumii un SUV sub forma de concept, dar ulterior acesta s-a mai aratat camuflat in diverse filme si imagini spion. Iata ca, macar acum, stim numele oficial.

Dupa ce oficialii Jaguar au anuntat ca urmeaza sa lanseze un SUV interesant care se va numi F-Pace, iata ca urmeaza si concurenta din insula britanica. E vorba de cei de la Bentley, care urmeaza sa scoata pe piata primul lor SUV realizat vreodata in serie. Daca in trecut, Bentley s-a mai jucat cu exemplare unicat de masini 4x4 speciale pentru seicii din EAU, iata ca acum un vehicul sport-utilitar urmeaza sa fie disponibil pentru oricine. Ma rog, oricine cu bani multi...

Intr-un comunicat de presa, Bentley a spus clar si limpede ca numele noului sau SUV in varianta de serie va purta numele Bentayga. In afara de acest nume exotic, englezii nu au mai spus alte detalii. Dar se poate numai banui de unde vine acest nume. Se pare ca numele BENTAYGA este format din doua cuvinte: Ben, de la Bentley si Tayga, de la forma de flora care este in jurul orasului natal al marcii in Marea Britanie. Si pentru ca discutam de un tip de padure, nu este exclus ca numele Bentayga sa faca referire la faptul ca masina are veleitati de off-road si de mers pe drumuri accidentate... forestiere.

Momentan, automobilul nu a fost dezvaluit oficial. Se pare ca Bentley isi pastreaza secretul 4x4 destul de bine si il va arata lumii in cursul acestui an. Recent, automobilul a fost surprins realizand niste teste pe dunele de nisip din Dubai, semn ca marca englezeasca pune accentul pe partea de off-road. Adica nu va fi un simplu SUV de oras, elegant si confortabil. Ci va fi mai mult un vehicul de teren accidentat precum Range Rover sau Mercedes-Benz Clasa G. Cat despre motorizari, acestea vor fi luate de la limuzinele prezente astazi pe piata, cu 8 sau 12 pistoane. Iar pretul... cu siguranta peste pragul celor 150.000 de Euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe