Bentley mai bifeaza o premiera absoluta. SUV-ul Bentayga primeste o versiune HIBRID cu 450 de cai putere

Bentley mai bifeaza o premiera absoluta. SUV-ul Bentayga primeste o versiune HIBRID cu 450 de cai putere
  • Bentley a lansat noul Bentayga Hybrid
  • Debuteaza oficial la Geneva
  • Sistemul de propulsie este imprumutat de la Panamera E-Hybrid
Distribuie pe Facebook

Bentley Bentayga, sau cu alte cuvinte primul SUV din istoria brandului britanic, a primit o versiune plug-in hibrid cu o zi inaintea Salonului Auto de la Geneva. Modelul dispune de 450 de cai putere si emite doar 75 de grame CO2/km.

In contextul in care toti marii constructori de automobile mizeaza din ce in ce mai mult pe electrificare, si englezii de la Bentley au anuntat cu ceva timp in urma ca fiecare model din gama va beneficia de o versiune plug-in hibrid, urmand ca in 2020, lumea sa faca cunostinta cu un Bentley GT full-electric.

Bentley Bentayga Hybrid

Primul model prietenos cu mediul inconjurator din "noua era" tocmai a fost prezentat oficial, cu o zi inaintea Salonului Auto de la Geneva care isi deschide portile pentru publicul larg pe 8 martie. Este vorba despre Bentayga Hybrid, care se alatura asadar versiunilor V8 pe benzina si diesel, sau variantei W12 pe benzina a primului SUV din istoria Bentley.

Bentley Bentayga Hybrid

Din punct de vedere estetic, acesta nu se diferentiaza de cele amintite mai sus decat prin siglele cuprate Hybrid de pe hayon si de pe portierele fata. Asa cum era de asteptat, cea mai mare noutate se ascunde sub capota si implicit sub caroserie.

Bentley Bentayga Hybrid

Ne referim aici la sistemul de propulsie imprumutat de la Porsche Panamera E-Hybrid, compus dintr-un agregat V6 de 2.9 litri pe benzina si un motor electric. Acestea dezvolta impreuna 450 de cai putere, iar in modul cu emisii zero poate parcurge pana la 50 de kilometri cu o singura incarcare.

Bentley Bentayga Hybrid

Ca tot am adus vorba, noul Bentayga Hybrid va putea fi condus in trei moduri: EV Drive (pur electric), Hybrid Mode (mixt electric-benzina) si Hold Mode, care favorizeaza pastrarea nivelului de incarcare al bateriei.

Bentley Bentayga Hybrid

Asa cum spuneam mai sus, SUV-ul britanicilor este extrem de prietenos cu mediul inconjurator, actualul ciclu de testare NEDC aratand ca este capabil sa emita doar 75 de grame CO2/km.

Bentley Bentayga Hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Bentley Bentayga Hybrid
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 5 Martie 2018