BMW a facut anuntul in urma cu doar cateva momente. Noua masina de clasa compacta are motor de M3 si tractiune spate

BMW a facut anuntul in urma cu doar cateva momente. Noua masina de clasa compacta are motor de M3 si tractiune spate
  • BMW prezinta oficial noul M2 Competition
  • Automobilul bavarez ofera 410 CP si 550 Nm
  • Coupe-ul din Munchen atinge 280 km/h
Distribuie pe Facebook

BMW a pus capat asteptarii si a publicat in urma cu doar cateva momente primele fotografii oficiale ale noului M2 Competition. Compania bavareza a confirmat in acelasi timp zvonurile potrivit carora sub capota va fi montata unitatea de 3.0 litri de pe M3.

Anuntat cu surle si trambite la sfarsitul anului 2015, primul M2 Coupe din istoria marcii BMW a primit de-a lungul timpului numeroase imbunatatiri din partea marilor companii de tuning ale planetei.

Unele dintre acestea s-au limitat la o simpla resoftare a motorului original si un nou set de jante din aliaj, in timp ce altele au mers chiar mai departe si au montat sub capota compactei bavareze unitatea de 431 CP de pe M3.

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

Pentru cea din urma formula au optat inclusiv inginerii companiei BMW atunci cand a venit vorba despre definirea retetei care va insoti in showroom-uri mult anticipata versiune M2 Competition.

Dezvelita oficial in urma cu numai cateva momente, noua varianta de top a compactei bavareze este pusa in miscare de acelasi benzinar twin-turbo cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri care propulseaza ultimul M3.

Spre deosebire insa de ultima generatie a modelului care concureaza cu Alfa Romeo Giulia QV si Mercedes C63 AMG, proaspat lansatul BMW M2 Competition ofera "doar" 410 CP si 550 Nm.

Valorile maxime sunt livrate si de-aceasta data puntii spate prin intermediul unei transmisii manuale in sase rapoarte, in timp ce o cutie automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj este disponibila in continuare in mod optional.

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

In functie de configuratia finala, noua versiune de top a compactei bavareze accelereaza de la 0 la 100 km/h fie in 4.4, fie in 4.2 secunde, in timp ce viteza maxima este de 250 sau 280 km/h.

Revenind pentru o clipa la ultima generatie a modelului M3, proaspat lansatul BMW M2 Competition imprumuta de la acesta inclusiv puntile fata si spate, dupa cum se mai arata in comunicatul publicat in urma cu numai cateva momente.

Totodata, noua versiune de top a compactei bavareze vine la pachet alaturi de o suspensie realizata partial din aluminiu forjat, plus un sistem de franare cu discuri de pana la 400 de milimetri.

La nivel estetic, principalele imbunatatiri vizeaza partea frontala a caroseriei in doua portiere, oglinzile retrovizoare, dar si jantele din aliaj, paleta de culori exterioare sau anumite detalii interioare, precum volanul ori scaunele.

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

BMW M2 Competition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (51) Poze BMW M2 Competition
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 18 Aprilie 2018