BMW confirma un X7, un i8 Spyder si o noua masina pe hidrogen

BMW confirma un X7, un i8 Spyder si o noua masina pe hidrogen
  • SUV-ul X7 se lanseaza abia in 2018
  • Anul acesta avem sanse sa vedem noul i8 Spyder
  • Peste 4 ani, un nou BMW pe hidrogen
Distribuie pe Facebook

BMW a confirmat oficial ca urmeaza sa-si innoiasca gama de automobile cu o serie de noutati interesante. O varianta cabrio a lui i8, un nou SUV din clasa mare si o noua masina pe pila de hidrogen.

Asa cum era de asteptat, BMW urmeaza sa lanseze un i8 Spyder. Adica versiunea cabriolet a lui i8, masina sport cu propulsie hibrida a bavarezilor. Aceasta urmeaza sa-si faca aparitia cel mai probabil in cursul anului curent, posibil in toamna, in cadrul Salonului Auto de la Paris 2016. Masina urmeaza sa fie ceva mai scumpa decat sport-coupe-ul actual si sa fie dotata cu acelasi sistem de propulsie. Surpriza ar fi daca BMW ar oferi un plus de putere fata de cei 362 de cp ai lui i8...

BMW confirma un X7, un i8 Spyder si o noua masina pe hidrogen

Daca i8 Spyder se lanseaza curand, BMW a mai confirmat si lansarea unui nou SUV din clasa mare, capabil sa rivalizeze cu Mercedes-Benz GL, automobil care se va numi, asa cum era de asteptat, X7. Masina va avea dimensiuni mai generoase decat actualul X5 si va fi capabil sa adaposteasca pana la 7 pasageri. In plus, platforma noua a lui X7 se pare ca va fi utilizata si pentru realizarea unui SUV Rolls-Royce. Dar despre aceste modele, ce urmeaza sa se lanseze abia in 2018, nu se cunosc alte detalii oficiale.

Revenind pe pamant, BMW lucreaza de zor la un BMW i3 dotat cu un nou sistem de propulsie electrica, capabila sa creasca autonomia actuala de 200 km a masinii electrice pana la 300 de kilometri. Cu alte cuvinte, BMW pune accent serios pe gama 'i' si dezvolta acest segment care se pare ca are din ce in ce mai mult succes.

BMW confirma un X7, un i8 Spyder si o noua masina pe hidrogen

La final, bavarezii au mai confirmat o masina ce urmeaza sa-si faca aparitia in 2020. E vorba de un automobil care functioneaza pe hidrogen. Desi tehnologia nu este una noua, se pare ca nemtii au gasit reteta succesului pentru producerea unei masini cu adevarat eficiente. Momentan sunt mai multi producatori care ofera astfel de vehicule, dar succesul acestora lasa de dorit din diverse motive. Pana acum, masinile ce folosesc drept combustibil hidrogenul nu au mare cautare si prezinta diverse probleme de fiabilitate. Speram ca BMW o sa aduca ceva nou pe piata care va revolutiona propulsia auto.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 17 Martie 2016