BMW i-a spus adio modelului Z4 fara sa faca prea mult tam-tam. Nemtii ii pregatesc deja succesorul

BMW i-a spus adio modelului Z4 fara sa faca prea mult tam-tam. Nemtii ii pregatesc deja succesorul
  • BMW a oprit productia modelului Z4
  • Ultimul exemplar produs a fost un sDrive35is
  • Constructorul german ii pregateste deja un succesor dezvoltat impreuna cu japonezii de la Toyota
Distribuie pe Facebook

Constructorul german BMW a oprit productia uneia dintre cele mai populare masini sport ale sale, modelul Z4.

Cea de-a doua generatie a BMW-ului Z4 a ajuns azi la capat de drum, dupa ce bavarezii au produs ultimul exemplar dintr-o serie de 115.000 de unitati, asamblate din 2009 la uzina din Regensburg.

Ultimul Z4 asamblat de inginerii nemti a fost un sDrive35is vopsit in nuanta Valencia Orange Metallic si propulsat de bine-cunoscutul motor turbo N54 de 3.0 litri, intalnit si sub capota Seriei 1 M Coupe.

Odata cu retragerea Z4-ului, BMW pregateste un succesor care cel mai probabil se va numi Z5, si care a fost surprins de mai multe ori in timp ce era testat pe drumurile publice. Acesta a fost dezvoltat impreuna cu viitoarea sportiva a celor de la Toyota, succesoarea legendarei Supra.

Ambele masini vor fi asamblate la uzina Magna Steyr din Graz, Austria, iar productia va incepe in anul 2018. Fata de modelul pe care il inlocuieste, Z5-ul va renunta definitiv la plafonul solid, in favoarea unuia de tip softtop, tocmai pentru a mai economisi cateva kilograme si pentru a castiga mai mult spatiu in portbagaj.

Atat modelul nemtilor cat si al celor de la Toyota vor fi propulsate de motoare BMW, inafara de versiunea de top care va avea sub capota un hibrid dezvoltat de constructorul nipon.

Deocamdata constructorul din Munchen nu a oferit foarte multe detalii oficiale despre acest succesor al modelului Z4, si inca nu se stie exact daca cea mai puternica versiune a Z5-ului va fi un M pur-sange. Chiar daca unele voci sustin ca acest lucru nu se va intampla, tot ce ne ramane de facut este sa asteptam pana vom auzi ceva vesti oficiale venite din partea nemtilor de la BMW.

Dupa cum spuneam mai sus, productia noului BMW Z5 va incepe peste 2 ani, urmand ca anul viitor, modelul sa renunte de tot la camuflajul care ii ascunde liniile importante si cu care a fost surprins in teste.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 August 2016