BMW lanseaza, in sfarsit, masina asteptata de romani. Ce putere are motorul diesel

BMW lanseaza, in sfarsit, masina asteptata de romani. Ce putere are motorul diesel
  • BMW lanseaza o noua versiune de motorizare pentru gama X5 / X6
  • Este vorba despre un diesel de 340 CP cu starter-generator pe 48V
  • Modelul xDrive40d este disponibil la vanzare incepand cu luna mai
Distribuie pe Facebook

Cu pedala de acceleratie la podea, prima suta de kilometri pe ora devine realitate dupa doar 5.5 secunde. Si mai impresionant este insa consumul mediu de carburant: cel mult 6.4 la 100 de km.

Prima parte a lunii februarie marcheaza debutul unei noi versiuni de motorizare in gama X5 / X6. Comercializata sub indicativul xDrive40d, propunerea celor de la BMW aduce in prim plan un diesel de trei litri si 340 de cai putere, cuplat la o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala.

Meniul in cauza continua cu un starter-generator pe 48 de volti, care ofera alti 11 CP. In concluzie, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora dureaza doar 5.5 secunde, in timp ce consumul mediu nu depaseste 6.4 la suta de km.

Noua varianta de motorizare xDrive40d, care va fi disponibila la vanzare abia dim luna mai a acestui an, respecta deja norma de poluare Euro 6d, programata sa intre in vigoare in 2021. Pe piata din Romania, clientii de BMW X5 si X6 mai au la dispozitie doua diesel-uri cu sase cilindri in linie si capacitatea de trei litri.

In rolul principal avem regasim celebrul M50d, care mizeaza pe un sistem de supraalimentare cu nu mai putin de patru turbine. Rezultatul: undeva in jurul a 400 de cai putere, de unde si un 0 - 100 de kilometri pe ora in 5.2 secunde.

Aceeasi cumparatori de BMW X5 si X6 pot opta inclusiv pentru doua benzinare, dintre care un V8 de 4.4 litri si aproximativ 530 CP - suficient pentru ca sprintul de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in 4.3 secunde. Cei care aleg modelul X5 mai sunt ispititi si cu o motorizare diesel in patru cilindri, ce promite 231 de cai putere...

... plus un sistem plug-in hybrid, de 394 CP. Vanduta sub denumirea xDrive45e, versiunea in cauza se poate lauda atat cu o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 5.6 secunde, cat si cu un consum de 1.7 - 2.0 litri la suta de km.

Noul BMW X5

Noul BMW X6 - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
mai multe