BMW lanseaza oficial noul M5 CS. Este cel mai puternic model de serie din istoria brandului

BMW lanseaza oficial noul M5 CS. Este cel mai puternic model de serie din istoria brandului
  • Cel mai puternic BMW din toate timpurile
  • Motor V8 twin-turbo cu 635 de cai putere
  • 0-100 in doar 3 secunde
Distribuie pe Facebook

Dupa o lunga asteptare, BMW a publicat acum primele imagini si informatii cu privire la noul M5 CS. Sedanul de performanta este cel mai puternic model, de serie, din istoria brand-ului.

BMW M5, unul dintre cele mai apreciate modele din portofoliul diviziei de performanta a bavarezilor, poate fi comandat in premiera intr-o versiune CS.

Cand l-a dezvoltat, producatorul din Munchen nu s-a abtinut de la nimic si astfel a rezultat cel mai puternic model al sau din toate timpurile.

BMW M5 CS

Noul BMW M5 CS este usor de recunoscut dupa conturul grilei frontale, inscriptiile M5 CS, aerisirile M de pe aripile fata si capota portbagajului care sunt finisate in nuanta Gold Bronze. Bavarezii au ales aceeasi culoare si pentru jantele M, cu diametrul de 20 de inch, preluate de la M5 Competition.

BMW M5 CS

Ca orice masina de performanta care se respecta, sedanul din Munchen are cateva componente de caroserie confectionate din CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon). Capota cu prize de aer incorporate, buza spoilerului fata, capacele oglinzilor exterioare, aripa spate sau difuzorul de aer sunt lucrate in acest material foarte usor, dar rezistent.

BMW M5 CS

Farurile BMW Laserlight sunt incluse in oferta standard. Piesa de rezistenta este, insa, semnatura luminoasa, in forma de L, care este de culoare galbena atunci cand sunt activate faza scurta, faza lunga sau functia Welcome Light.

In rest, tuburile de lumina sunt de culoare alba, ca la oricare alb model BMW.

BMW M5 CS

Paleta de culori include trei nuante exterioare: Brands Hatch Grey, Frozen Brands Hatch Grey Metallic si Frozen Deep Green Metallic. Ultimele doua au finisaj mat.

Noul M5 CS poate gazdui pana la 4 pasageri in interior. Scaunele sport, individuale pe spate, sunt imbracate in piele Merino neagra cu o serie de cusaturi constrastante si accente in nuanta Rosu Mugello.

BMW M5 CS

Acestea au pe tetiera integrata logo-ul M5 iluminat, dar si conturul legendarului circuit Nurburgring Nordschleife.

Tot in habitaclu avem un volan M imbracat in Alcantara, covorase M din velur, padele din fibra de carbon, display de 12.3 inch pentru sistemul multimedia, plafon din Alcantara si inscriptia CS in partea dreapta a bordului.

BMW M5 CS

Sedanul de performanta al bavarezilor este echipat cu motorul V8 twin-turbo de 4.4 litri, dar in cazul sau unitatea dezvolta 635 de cai putere si 750 Nm cuplu. Chiar daca are cu doar 10 CP mai mult decat M5 Competition, noul M5 CS este mai usor cu 70 de kilograme decat acesta.

Tocmai de aceea, performantele sunt de-a dreptul impresionante pentru un sedan. Repriza 0-100 km/h dureaza fix 3 secunde iar viteza maxima este limitata electronic la 305 km/h.

BMW M5 CS

Din meniu mai face parte transmisia automata M Steptronic cu Drivelogic dar si tractiunea integrala M xDrive care, la apasarea unui buton, livreaza toata puterea puntii spate.

BMW M5 CS

Pe langa cele mentionate mai sus, noul BMW M5 CS mai are si alte dotari speciale care in cazul sau sunt standard. Printre ele se numara sistemul de evacuare M, cu patru terminatii, diferential spate M, sasiu M, suspensie sport care coboara garda la sol cu 7 milimetri si frane M din carbon ceramic.

BMW M5 CS

Etrierele au sase pistoane pe puntea fata si vin vopsite in culoarea rosie, dar clientii pot opta si pentru un finisaj auriu.

Constructorul bavarez de automobile a publicat si lista de preturi, inclusiv cea aferenta pietei din Romania. La noi in tara, noul M5 CS costa de la 178.560 de euro in sus iar debutul este programat pentru primavara acestui an.

BMW M5 CS

BMW M5 CS

BMW M5 CS

BMW M5 CS

BMW M5 CS

BMW M5 CS

BMW M5 CS

BMW M5 CS

BMW M5 CS

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (159) Poze BMW M5 CS
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Ianuarie 2021