BMW pregateste M770i xDrive, o limuzina de inalta performanta si 475 CP

BMW pregateste M770i xDrive, o limuzina de inalta performanta si 475 CP
Desi nu este nimic oficial la acest moment, ultimele zvonuri venite dinspre Munchen indica raspicat si clar ca urmatoarea generatie a modelului BMW Seria 7 va primi in cele din urma si mult-anticipata versiune de inalta performanta. Totusi, spre surprinderea tuturor, limuzina nu va primi o varianta chiar... 100% M.
Distribuie pe Facebook
Daca este sa dam crezare publicatiei Automobile Magazine, mult-anticipata versiune de inalta performanta a modelului BMW Seria 7 va purta denumirea M770i xDrive si va ascunde sub capota un propulsor V8 twin-turbo de patru litri, numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 475 cai putere si 650 Nerwton-Metri.

Desi valorile maxime sunt considerabil mai mici comparativ cu ceea ce gazduiesc sub capota Audi S8 sau Mercedes S63 AMG, limuzina bavareza va contracara diferenta de putere atat prin greutatea scazuta (capota motorului, plafonul si portabajul vor fi construite din fibra de carbon, in timp ce franele vor fi carbon ceramice), cat si prin manevrabilitatea sporita.

Lista cu picanterii nu se opreste insa aici, viitorul BMW M770i xDrive urmand a aduce in prim-plan si o transmisie automata cu opt rapoarte special dezvoltata, un sistem de evacuare cu patru tobe de esapament, plus un set de jante pe 20 inci. Asa cum o sugereaza si denumirea sa, versiune de inalta performanta a automobilului german se va bucura si de prezenta sistemului de tractiune integrala xDrive.

Referitor la modelele standard, este de asteptat ca si acestea sa beneficieze de o constructie ultra-usoara, din fibra de carbon si aluminiu, ce ar putea cobori greutatea proprie cu pana la 204 kilograme. Gama de motorizari va fi cel mai probabil formata din motoare in patru, sase, opt si chiar 12 cilindri.

Noul BMW Seria 7 este asteptat sa soseasca in cursul anului 2015. Daca constructorul bavarez va renunta la tabuul legat de versiunea de performanta a navei sale amiral sau nu, acest lucru ramane de vazut.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Iulie 2012