BMW X6 si Audi Q8 vor avea inca un rival de temut. CAYENNE Coupe a primit unda verde pentru productie

BMW X6 si Audi Q8 vor avea inca un rival de temut. CAYENNE Coupe a primit unda verde pentru productie
  • Porsche lanseaza un Cayenne Coupe
  • SUV-ul ar fi primit unda verde de productie
  • Urmeaza sa fie lansat anul viitor
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, nemtii de la Porsche ar fi dat unda verde pentru productie unui Cayenne Coupe. Acesta urmeaza sa fie produs la uzina din Leipzig si ar putea fi lansat in 2019.

Nu mai este nicio noutate ca SUV-urile sunt tot mai populare printre clienti, tocmai de aceea producatorii incearca sa dezvolte cat mai multe configuratii de caroserie. Astfel avem SUV-uri cu trei usi, decapotabile si chiar coupe, ca sa fortam putin termenul.

BMW X6 sau Mercedes-Benz GLE sunt cele mai reprezentative, iar acum au un rival cu care sa-si dispute suprematia. Este vorba despre Audi Q8, noul varf de gama din Ingolstadt lansat oficial cu doar cateva zile in urma.

Acesta preia foarte multe elemente de design de la conceptul cu acelasi nume iar interiorul este asemanator cu cel al navei amiral A8. Asta inseamna materiale de cea mai buna calitate, mai putine butoane fizice si cele trei display-uri pentru sistemul multimedia, ceasurile de bord si climatizare.

Din cate se pare, si nemtii de la Porsche vor o bucatica din acest segment, astfel ca anul viitor ar urma sa facem cunostinta cu un Cayenne Coupe. Publicatia britanica Autocar sustine ca acesta a primit deja unda verde pentru productie din partea lui Oliver Blume, seful brand-ului din Stuttgart.

Noul model ar urma sa fie produs la uzina Porsche din Leipzig, alaturi de actuala generatie Cayenne, si din primele informatii reiese ca nu va putea fi comandat alaturi de vreun motor diesel. Singurele optiuni vor fi un propulsor V6 biturbo de 2.9 litri si 446 de cai putere sau un V8 de 4.0 litri, capabil de 558 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe