Care sunt criteriile dupa care iti alegi masina?

Care sunt criteriile dupa care iti alegi masina?
Imagineaza-ti pentru un moment ca ai la dispozitie o suma limitata de bani, cu care sa iti achizitionezi un automobil nou. Care sunt criteriile dupa care te vei ghida pentru a te asigura ca iei decizia cea mai buna alegere?
Distribuie pe Facebook
  • Aspectul vizual

Acesta este detaliul care-ti va sari intotdeauna in ochi. Si ar fi bine sa reuseasca sa se impuna. Fiindca daca o masina nu reuseste sa faca o buna impresie inca de la prima sa aparitie, ei bine... este putin probabil ca aceasta sa mai primeasca o a doua sansa. Exista insa si un dar: chiar daca a reusit sa te captiveze cu exteriorul sau, aspectul interior ar putea reprezenta o problema. Sau vice versa.

  • Impresiile din timpul test drive-ului

Test drive-ul reprezinta probabil cea mai buna metoda de a te convinge ca un automobil merita sau nu cu adevarat. Cel putin pana in momentul in care ai achizitionat masina. Nu de alta, dar timpul limitat pus la dispozitie de reprezentantele auto si entuziasmul de a-ti cumpara un autoturism nou ar putea lucra impotriva ta. Cum asa? Sa te distraga de la cateva dintre minusurile modelului respectiv - minusuri pe care le vei observa insa ulterior.

  • Gama de motorizari disponibila

Un alt criteriu destul de important, cel putin pentru anumite persoane, in alegerea masinii ideale poate fi gama de motorizari. Daca la majoritatea automobilelor europene nu va juca cel mai probabil un rol decisiv, gama de motorizari disponila va descalifica de pe lista cu alegeri potentiale cateva autoturisme americane si / sau japoneze fantastice, dar care nu ofera fie motoare diesel, fie unitati supraalimentate, fie propulsoare cu mai putin de sase cilindri.

  • Eficienta

Chiar daca eficienta tinde sa ne duca cu gandul in ziua de astazi mai mult la consumul de carburant, noua ne place sa ne gandim la acest termen ca reprezentand un fel de medie intre performante si consumul de carburant mai sus precizat. Iar motivele noastre sunt cate se poate de simple: daca un anumit constructor auto reuseste sa gaseasca echilibrul perfect intre cele doua componente, atunci de ce nu ar reusi intreaga industrie? Doar tehnologia evolueaza rapid, iar lucrurile se schimba de la o zi la alta, nu-i asa?

  • Dotari

Iar situatia de mai sus se poate aplica oarecum si aici. Cum ai reactiona daca ai observa ca modelul pe care ai pus ochii nu ofera geamuri electrice si airbag-uri frontale, asta desi cele doua nu sunt chiar tehnologii de ultima ora si ar trebui sa fie oferite in standard pe mai toate automobilele secolului XXI? Probabil ca vei merge in curtea concurentei si ai verifica lista cu dotari, inclusiv cele optionale si costul acesora. Sau gresim?

  • Posibilitati de tuning

Poate ca cei mai multi dintre oameni vad intr-o masina doar un mijloc de deplasare si transport intre punctul A si punctul B insa, asa cum stim cu totii, printre noi se aflam numerosi pasionati de tuning, care ar face si ar da orice pentru ca autoturismul lor sa se bucura de atentia cat mai multor astfel de companii. Ramane insa de vazut cati ar lua in serios potentialul de tuning atunci cand vine vorba de alegerea automobilului personal...

  • Pret

Este de departe cel mai important aspect de luat in calcul la achizitionarea unei masini noi - cel putin in Romania. Pentru ca degeaba exceleaza un autoturism la toate celelalte capitole daca bugetul de care dispui te limiteaza la o cu totul alta optiune. Drept urmare, multi isi vor regandi strategia si cel mai probabil se vor indrepta catre piata automobilelor second hand. Ceea ce nu este neaparat un lucru rau, daca tinem cont ca pentru aceeasi bani vei avea toate sansele sa primesti nu doar mai multe dotari, ci si mai multa performanta.

  • Altele

Sansele sa iti alegi autoturismul dupa alte criterii decat cele mai sus enumerate sunt destul de mici, insa asta nu inseamna ca nu exista persoane care sa ia in considerare alte optiuni, precum anumite oferte - fie ele de pret sau care au in prim plan serviciile after sales, pareri citite pe forum-uri si / sau in revistele de specialitate, taxe si impozite, costuri de intretinere a masinii sau chiar afinitati pentru un anumit brand, de exemplu.

Asadar, acestea fiind spuse, care sunt criteriile dupa care te ghidezi atunci cand ai decis sa-ti cumperi un automobil nou?

Sondaj

Care sunt criteriile dupa care iti alegi masina?

Distribuie pe Facebook
mai multe