Cat de repede accelereaza un Duster dCi cu transmisie automata EDC?

Cat de repede accelereaza un Duster dCi cu transmisie automata EDC?
  • Motorul testat este cel de 1.5 dCi
  • Cutia costa in plus cam 1000 de Euro
  • 11,9 secunde, timp de acceleratie
Distribuie pe Facebook

Dacia tocmai a lansat un Duster care vine de acum si cu o cutie automata EDC. Transmisia cu dublu ambreiaj este disponibila, momentan, numai pe versiunea cu tractiune fata.

EDC inseamna Efficient Dual Clutch si este o cutie care a echipat pana acum o multime de modele din gama Renault-Nissan. Iata ca incepand cu anul viitor, clientii din Romania care doresc un Duster automat pot sa comande un model echipat cu aceasta cutie EDC. Din pacate, pentru moment, transmisia automata vine doar in corelatie cu varianta 4x2, adica doar cu un Duster ce are tractiune fata.

Dacia inca nu pune la dispozitia clientilor sai un Duster automat 4x4 din simplul motiv ca marea majoritate a cererilor de Duster la nivel european sunt pentru modele cu tractiune fata. Chiar daca in Romania majoritatea masinilor SUV de la Dacia sunt comandate cu 4x4, piata autohtona este una relativ mica, in comparatie cu restul Europei.

Cei de la ThrottleChannel au facut un test cu noul Duster EDC echipat cu motorul 1.5 dCi de 110 cp si tractiune fata, ca sa vada cat de repede atinge masina romaneasca 100 km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 Noiembrie 2016