Ce asteptari ai de la noua generatie Dacia Duster? Cum suna 7 locuri?

Ce asteptari ai de la noua generatie Dacia Duster? Cum suna 7 locuri?
  • Duster cu 7 locuri
  • Cutie automata Easy-R
  • Discuri de frana pe puntea spate
Distribuie pe Facebook

Numarul pozelor virtuale cu noua generatie de Duster e tot mai mare. Insa nimeni nu stie cum va arata noul Duster care se va lansa in decursul anului viitor... Insa putem sa facem cateva speculatii cu privire la ce va aduce nou SUV-ul romanesc.

Dacia Duster 2017 isi va face cel mai probabil debutul la Salonul Auto de la Geneva, anul viitor. In schimb, in aceasta toamna, la Salonul Auto de la Paris, Dacia va aduce modelele generatiei noi de Logan si Sandero. Asa ca pentru SUV-ul romanesc mai avem de asteptat... Si chiar daca nu stim cum va arata, masina romaneasca ar putea sa ne pregateasca cateva surprize.

1. Clima automata

Dacia este o marca accesibila care ofera strictul necesar. Si daca acum Duster se vinde cu aer conditionat manual, noua generatie se va putea comanda cu o clima digitala, optionala. Dar nu va fi una cu doua zone, ci una simpla.

2. Claxon pe volan

Dacia nu a fabricat niciodata un mode cu claxon pe volan, din 1968, de cand exista marca. Dar sunt toate sansele sa vedem la Duster 2017 asa ceva si sa nu mai claxonam de pe maneta din stanga. Pana la urma, claxonul tine de siguranta.

3. Duster cu 7 locuri

Fara indoiala, Duster nu se va vinde cu optiunea de 7 locuri, asa cum se speculeaza. Nu degeaba nici MCV-ul nu mai are 7 locuri ca in prima generatie, aceasta capacitate mare fiind lasata in grija lui Lodgy.

Dacia Duster 2017

4. Faruri cu xenon

Dacia Duster 2017 nu se va vinde cu faruri dotate cu xenon. Nu de alta, dar xenonul nu face parte din strategia companiei romanesti de a continua vanzarea de automobile accesibile si fiabile.

5. Motor de 2.0 litri

Sunt sanse, dar mici, sa vedem pentru piata europeana un Duster cu motorizare de 2.0 litri dCi sau pe benzina. Pentru ca trendul este sa micsoram capacitatea cilindrica si sa reducem poluarea. Momentan, Duster 2.0 va ramane doar pentru Rusia si pietele sud-americane.

6. Cutie automata

Da, noul Duster va fi disponibil si in Europa cu o cutie automata. Dar nu una conventionala, ci cu Easy-R, asa cum se vinde si in America de Sud. Dar inginerii vor lucra la acest proiect si vor face disponibila cutia Easy-R si pe tractiune integrala, nu doar pe cea fata, asa cum se intampla acum.

Dacia Duster 2017

7. Camera de marsarier

Senzorii de parcare din spate vor putea fi inlocuiti cu o camera de marsarier la noul Duster, optiune inclusa pentru cine comanda sistemul multimedia MediaNAV. In plus, optional, vor fi oferiti si senzori de parcare pentru fata, ceea ce nu exista azi.

Dacia Duster 2017

8. Discuri de frana pe puntea spate

In afara de Dacia 1100, nu a mai existat nicio Dacie de serie cu discuri pe puntea spate. Si nici noul Duster nu va avea asa ceva, pentru ca nu va fi nevoie. Puterea nu este asa de mare incat sa nu poata fi controlata de o pereche de tamburi pe spate.

9. Roti pe 17 inch

Din pacate pentru iubitorii de stil si aroganta, Dacia nu va oferi nici pe noua generatie jante mai mari si mai scumpe. Jantele vor ramane totusi de 16 toli, din aliaj si tabla, din cauza costurilor reduse.

10. Motor de peste 150 cp

Cine vrea sa se bucure de putere mare, nu o va putea face cu un Duster. Nici noua generatie nu va fi disponibila in Europa cu motoare puternice. Acum, cel mai puternic motor de Duster are 125 cp. Noua generatie va avea probabil maxim 130 cp, dar atat. Mai multi cai inseamna costuri de productie mai mari, cost de vanzare mai mare si fiabilitate redusa. Iar Dacia nu vrea sa renunte la principalele sale avantaje de piata.

Dacia Duster 2017

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Dacia Duster 2017
mai multe