Ce Kia a ajuns sa fie mai rapida decat un Ford Mustang

Ce Kia a ajuns sa fie mai rapida decat un Ford Mustang
  • Kia a adus noul Stinger la Seul
  • A fost confirmata acceleratia de la 0 la 100 de km/h
  • Debuteaza pe piata la finalul lui 2017
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a dat mai multe detalii tehnice despre cel mai puternic model din istoria marcii cu ocazia deschiderii Salonului Auto de la Seul. Printre acestea, oficialii Kia au dezvaluit in sfarsit si cat ii ia sedan-ului sa ajunga la 100 de km/h.

Noua Kia Stinger este fara indoiala o masina extrem de interesanta. Chiar daca a debutat oficial cu ceva timp in urma la Detroit, sud-coreenii au fost destul de secretosi in ceea ce priveste performantele celui mai puternic model din istoria brand-ului.

Kia Stinger

Insa, Salonul Auto de la Seul tocmai si-a deschis portile, prilej numai bun sa aflam mai multe detalii "picante" despre noul Stinger. Sedan-ul este disponibil cu doua motorizari diferite, un agregat diesel de 2.2 litri, si un V6 twin-turbo de 3.3 litri, pe benzina. Acesta din urma dezvolta 365 de cai putere si atinge 100 de km/h in doar 4.9 secunde atunci cand vine impreuna cu o transmisie automata cu 8 trepte si tractiune spate.

Kia Stinger

Desigur, 4.9 secunde nu pare ceva impresionant dupa standardele din ziua de azi, insa iti reamintim ca noul Stinger masoara 4,8 metri lungime si nu are o greutate totala tocmai mica. Cu acest timp, sedan-ul sud-coreenilor concureaza cu Maserati Ghibli S, Porsche Boxster GTS sau Volkswagen Golf R si este mult mai rapid decat vechea generatie Ford Mustang GT.

Kia Stinger

In cadrul Salonului Auto de la Geneva, Stinger a debutat pe piata europeana cu doua nuante exterioare (rosu si albastru), insa la Salonul de casa, sedan-ul a fost prezentat in premiera cu o nuanta galbena si un pachet estetic special in cadrul caruia mai multe elemente de caroserie sunt confectionate din fibra de carbon.

Kia Stinger

Sportiva sud-coreeana urmeaza sa intre in productie in lunile urmatoare si este asteptata sa debuteze pe piata spre finalul acestui an. Pretul de pornire ramane inca necunoscut, insa specialistii sustin ca Stinger va fi totodata si cel mai scump model construit de Kia, nu numai cel mai puternic.

Kia Stinger

Kia Stinger

Kia Stinger

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Kia Stinger
mai multe