Ce model nou va lansa Dacia la Salonul Auto de la Paris 2014?

Ce model nou va lansa Dacia la Salonul Auto de la Paris 2014?
  • Pe 2 octombrie are loc lansarea oficiala
  • Dacia Duster Pick-Up 2015 are cele mai mari sanse sa fie realizata
  • Oficialii Dacia au anuntat si un Sandero RS
Distribuie pe Facebook

Salonul Auto de la Paris isi deschide portile la inceputul lunii viitoare. Dacia are de gand sa lanseze un model nou, dar care sa fie oare? Noi am ales 4 modele care au cele mai mari sanse sa fie produse in varianta de serie. Tu care crezi ca-si va face aparitia in toamna?

Scriam intr-un articol mai vechi despre 5 modele noi de masini pe care Dacia le-ar putea lansa in urmatorii doi ani. Se pare insa ca producatorul roman de automobile nu a stat pe ganduri si deja a pregatit o masina noua cu care va veni la Paris, in cadrul salonului auto din acest an, in luna octombrie. Intrebarea care se pune este insa una fireasca: oare ce model nou va scoate Dacia la final de 2014?

UPDATE! In ciuda supozitiilor noastre, se pare ca in standul Dacia se vor afla doua masini deja lansate. E vorba de Dacia Dokker Stepway si Dacia Lodgy Stepway. Acestea vor fi in standul Dacia in premiera mondiala pentru un salon auto international.

Dacia 2014Dacia Lodgy Stepway 2015

Dacia 2014Dacia Dokker Stepway 2015

Dacia Duster Pick-up 65%

Cele mai mari sanse de izbanda le are noul model Duster utilitar. Si asta pentru ca masina a fost surprinsa in repetate randuri in teste pe teritoriul Romaniai, dar, mai mult, momentan nu exista un model pick-up in gama celor de la Mioveni. Noua generatie de Logan nu mai este disponibila cu bena, francezii din grupul Renault preferand, se pare, sa faca SUV-ul Duster cu o caroserie noua.

Alegerea vine oarecum firesc, in special datorita faptului ca una din pietele principale ale marcii romanesti se afla dincolo de ocean, in America de Sud. Acolo unde masinile pick-up au o desfacere uriasa. Si cum Dacia are de gand sa intre puternic in pietele din Brazilia si Mexic cu aceasta masina utilitara, se pare ca o vom vedea in carne si oase la Paris. Cel putin, asta este concluzia noastra.

Dar in caz ca noul Duster 2015 va fi lansat la Paris, asta inseamna un singur lucru: ca va exista masina si pe piata europeana. Ceea ce nu poate decat sa ne bucure, mai ales ca pretul de pornire va fi unul decent, masina fiind oferita doar cu tractiune fata si motorizare pe benzina, in timp ce pick-up de top va avea aer conditionat, motor diesel de 110 cp si tractiune 4x4. Din pacate, se pare ca vom vedea noul Duster Pick-Up doar in versiunea cu 2 usi si 2 locuri.

Dacia 2014

Dacia Towny 25%

Micuta masina de oras a marcii Dacia care isi propune sa aiba un pret de pornire de maximum 5000 de Euro a tot fost vehiculata in diverse poze virtuale pe internet, fara ca cei de la Dacia sa confirme productia ei. Mai mult, pana acum, nu au fost realizate poze sau filme spion cu acest model, semn ca Dacia nu a scos la teste micuta masina de oras, adica nu se gandeste momentan sa o realizeze de serie.

Numita Towny, City sau chiar Dacia 900, micuta masina ar putea fi fabricata in Tanger, pentru ca uzina de la Mioveni lucreaza deja la capacitate maxima. Dar principala piata de desfacere ar putea fi Europa, care este in permanenta cautare a unui vehicul mic, economic si fiabil, asa cum Dacia realizeaza inca din 2004. Micuta Dacie de oras va fi dotata cu motorul 0.9 TCe care produce 90 cp si ar putea fi realizata pe platforma generatiei raposate de Renault Twingo.

Dacia 2014

Dacia Dokker VAN XL 8%

O surpriza ar putea veni si pe segmentul masinilor utilitare deja existente care sa primeasca o varianta noua. Noul Dokker poate fi o varianta, desi inca nu este nimic oficial. Un Dokker cu o platforma alungita, care sa permita incarcarea unor marfuri de dimensiuni mai generoase. O masina destinata exclusiv transportului de marfa, dar care sa pastreze motorizarile si dotarile actuale ale modelului.

Dacia Dokker XL ar putea fi realizata doar in versiunea VAN, bucurandu-se in varianta standard de portiere laterale culisante, dar si de un program nou de personalizare. Masina ar putea fi dotata, la cerere, cu instalatie de racire, de coborare sau urcare automata a marfii, compartimentare custom si chiar o cabina cu 3 locuri.

Dacia 2014

Dacia Logan Coupe 2%

Din pacate, cele mai mici sanse de realizarea in serie le are modelul cel mai apreciat de noi. Este vorba de o varianta coupe a modelului Logan, care insa exista momentan doar pe hartie si pe monitoarele noastre. Masina, daca s-ar lansa, ar beneficia de motorizari mai puternice si, in premiera pentru Dacia, de un motor de 2 litri care sa produca peste 150 cp.

Insa, oficialii Dacia au infirmat zvonurile conform carora vom vedea pentru 2015 un Logan Coupe. Si nici noi nu credem ca vom putea admira aceasta masina vreodata pe sosele. Pentru ca brandul romanesc este axat pe vanzari de volum ale unor modele economice, cu dotari minime, fiabile si confortabile, iar o versiune coupe nu ar avea destul public target care sa justifice realizarea.

Dacia 2014

Dacia 2014Dacia Sandero RS, o masina anuntata de Dacia, dar care poate fi lansata abia in 2015. Exista deja Renault Sandero RS.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Dacia 2014
mai multe