Cea mai buna dovada ca puterea NU inseamna totul. Noul Opel Insignia GSi bate la performante vechiul OPC

Cea mai buna dovada ca puterea NU inseamna totul. Noul Opel Insignia GSi bate la performante vechiul OPC
  • Noul Opel Insignia GSi a debutat oficial in aceasta toamna
  • Automobilul german este mai rapid pe 'Ring decat vechiul OPC
  • Soferii vor primi pe maini 260 CP, o cutie automata si un sistem 4x4
Distribuie pe Facebook

Au trecut 15 ani de cand Opel nu a mai lansat pe piata un model cu logo-ul GSi, insa asteptarea pare sa fi meritat pe deplin.

Dezvaluit in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto International desfasurat la Frankfurt in aceasta toamna, primul GSi lansat de Opel in ultimul deceniu si jumatate are la baza generatia cu numarul doi a modelului Insignia.

Sub capota se ascunde o motorizare turbo cu patru cilindri in linie si capacitatea de doi litri, care lucreaza alaturi de o cutie automata cu opt rapoarte si un sistem inteligent de tractiune integrala pentru a livra rotilor undeva in jurul a 260 CP.

Din pacate, performantele exacte ale noului Insignia GSi raman un mister, oficialii Opel preferand sa anunte pentru moment ca respectivul model este mai rapid cu pana la 12 secunde la Nurburgring decat vechiul Insignia OPC.

Si aceasta in conditiile in care cel din urma automobil este pus in miscare de o unitate turbo cu sase cilindri in V si capacitatea de 2.8 litri, care il face mai puternic cu aproximativ 65 CP decat primul GSi din ultimul deceniu si jumatate.

Dupa cum precizam insa si anterior, noul Opel Insignia GSi are alte atuuri de partea sa, cum ar fi cutia automata cu opt rapoarte, sistemul de tractiune integrala cu vectorizare a cuplului, dar si greutatea cu pana la 160 kg mai mica.

Si ca meniul sa fie complet, modelul de 260 CP se mai poate lauda din fabrica inclusiv cu amortizoare ajustabile, discuri de franare de 345 de milimetri, etriere Brembo cu patru pistoane sau anvelope Michelin Pilot Sport 4 S.

Daca mai era nevoie de inca un argument in favoarea acestei teorii, ei bine... performantele noului Opel Insignia GSi - luate in comparatie cu cele ale vechiului Insignia OPC, sunt un alt exemplu perfect ca puterea nu inseamna totul.

Opel Insignia GSi la Nurburgring

Opel Insignia GSi la Nurburgring

Opel Insignia GSi la Nurburgring

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Opel Insignia GSi la Nurburgring
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 12 Octombrie 2017