Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce vand nemtii acum. FOTO ca sa te convingi si singur

Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce vand nemtii acum. FOTO ca sa te convingi si singur
  • Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce vand nemtii acum
  • FOTO ca sa te convingi si singur
Distribuie pe Facebook

Noua versiune a celui mai vandut automobil de protectie din lume cu clasificare VR6 primeste actualizarile noului BMW X5. Cea mai recenta versiune a motorului V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo cu o putere maxima de 390 kW/530 CP primeste acum beneficiile tehnologiei mild-hybrid 48 V.

Caracteristicile de protectie integrate ale noului BMW X5 Protection VR6 au fost luate in considerare in procesul de dezvoltare a productiei de serie pentru modelul Sports Activity Vehicle (SAV). Acestea includ o caroserie blindata si sticla de siguranta conceputa special pentru acest model. Prin urmare, cea mai recenta versiune a automobilului de protectie indeplineste si prevederile Vereinigung der Prufstellen fur Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen din Germania (Asociatia Laboratoarelor de Testare pentru Materiale si Constructii Rezistente la Atacuri - VPAM, pe scurt) in ceea ce priveste rezistenta balistica si rezistenta la explozie. Certificarea oficiala pentru automobilul complet a fost emisa in conformitate cu ghidurile pentru masini rezistente la glont (VPAM BRV) si ghidurile pentru vehicule rezistente la explozivi (VPAM ERV, editia a treia).

Noul design al exteriorului si al interiorului asigura ca nu exista aproape nici o diferenta perceptibila intre BMW X5 Protection VR6 si modelul standard echivalent. Aspectul sau discret pe drumurile publice reprezinta un factor suplimentar de siguranta pentru persoanele care necesita protectie speciala. Sistemul de propulsie imbunatatit al X5 Protection VR6 este combinat cu sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive si cu tehnologia sasiului personalizat pentru a oferi performanta dinamica si sigura care evidentiaza modelele SAV BMW si, de asemenea, asigura agilitate si performante dinamice in situatii potential periculoase.

BMW X5 Protection VR6 este cel mai puternic, mai dinamic si cel mai vandut automobil de acest gen la nivel mondial. Noua editie va avea premiera mondiala la Salonul Auto International IAA Mobility 2023 de la Munchen. Acolo va fi prezentat publicului pentru prima data impreuna cu noile BMW i7 Protection si BMW Seria 7 Protection. Noul BMW X5 Protection VR6 este ideal pentru rolul de automobil de sprijin alaturi de noile automobile de protectie bazate pe BMW Seria 7. Livrarile noului model vor incepe in februarie 2024.

Datorita integrarii extrem de eficiente a caracteristicilor sale de protectie, ocupantii se pot bucura de exact acelasi spatiu si confort pe scaune ca in versiunea standard a BMW X5. Portbagajul automobilului are o capacitate de 500 de litri, in timp ce sarcina maxima admisa a crescut la 475 de kilograme.

Specificatiile standard pentru noul BMW X5 Protection VR6 includ controlul automat al climatizarii pe patru zone, care vine cu un panou de control separat pentru temperatura si ventilatie in compartimentul din spate. Orificiile centrale de aerisire din partea frontala a habitaclului sunt acum subtiri ca aspect si sunt integrate in panoul de instrumente nou proiectat, aproape fara a fi observabile.

Panoul de bord are o suprafata din Sensafin, asemanatoare pielii, ca echipare standard, impreuna cu o banda ornamentala mare cu efect metalic Fineline Black.

Specificatiile standard pentru noul BMW X5 Protection VR6 includ si volan M cu piele, iluminare ambientala, un sistem de difuzoare hi-fi si usi cu inchidere soft. De asemenea, automobilul de protectie este echipat standard cu senzori si sisteme de camere dezvoltate pentru sistemele de asistare a condusului de la BMW X5. Functii precum Surround View, Remote 3D View si BMW Drive Recorder ofera informatii precise si detaliate despre zona din jurul automobilului in toate situatiile.

Noul motor V8 cu tehnologie mild-hybrid 48 V

BMW X5 Protection VR6

Propulsorul de 4,4 litri vine cu toate imbunatatirile pe care le primeste noua versiune a motorului V8. Valorifica beneficiile termodinamice ale galeriei de evacuare transversale, turbocompresoarelor simetrice si racirii externe a uleiului de motor. Alte caracteristici noi includ arborele cotit consolidat, o supraalimentare imbunatatita cu supapa blow-off, o pompa de ulei cu capacitate crescuta si o baie de ulei cu masa redusa.

In plus, motorul cu opt cilindri vine acum si cu tehnologie mild-hybrid 48 V sub forma unui generator de pornire montat pe arborele cotit. In carcasa transmisiei Steptronic cu opt trepte - care a suferit si ea o modernizare extinsa - este un motor electric care genereaza o crestere a puterii de pana la 9 kW/12 CP si un cuplu de 200 Nm, ajutand motorul sa ofere o functionare liniara, dinamica si, in acelasi timp, eficienta. Puterea necesara pentru aceasta este stocata intr-o baterie de 48V care este incarcata extrem de eficient prin recuperarea energiei la frana de motor si la franare.

Noul sistem de propulsie genereaza o putere totala maxima de 390 kW/530 CP si un cuplu maxim de 750 Nm, propulsand noul BMW X5 Protection VR6 de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde. Viteza maxima a modelului de protectie este limitata electronic la 210 km/h.

Tehnologie de sasiu reglata individual, directie activa integral si stabilizare activa a ruliului ca dotari standard

Tehnologia sasiului de la bordul noului BMW X5 Protection VR6 a fost adaptata exact la puterea sa ridicata si distributia maselor specifica modelului. Franele Sport standard ofera niveluri constant ridicate de forta de oprire, chiar si la sarcini mari.

Noul BMW X5 Protection VR6 este echipat standard cu suspensie adaptiva M Professional, care include diferentialul M Sport si directia activa integral si un sistem activ de stabilizare a ruliului. Operat cu motoare pivotante electrice, acest sistem imbunatateste astfel atat agilitatea, cat si precizia directiei noului BMW X5 Protection VR6 si confortul de rulare al masinii.

Caracteristici de protectie integrate, concept general armonios

Sectiunile din otel format ale blindajului si sticla securizata au fost dezvoltate special pentru acest model si integrate armonios in conceptul general al automobilului atat la nivel functional, cat si la nivel de design. Acest lucru a insemnat ca au fost deja luate in considerare cu atentie aspecte precum golurile caroseriei si tranzitiile dintre caroserie si sticla in faza de dezvoltare.

Caroseria blindata si sticla de siguranta transforma interiorul intr-o celula de protectie

Blindarea habitaclului si geamul de siguranta sunt elementele de baza ale dotarilor de protectie. Sectiunile formate din otel de inalta rezistenta, care au fost perfect adaptate contururilor caroseriei, pot fi gasite in zona din jurul usilor, cadrului lateral, acoperisului si peretilor etansi. O partitie blindata pentru portbagaj si o protectie impotriva aschiilor din aluminiu pentru sasiul inferior completeaza masurile de securitate legate de caroserie.

Blindarea extinsa a sasiului inferior si blindajul suplimentar pentru acoperis sunt disponibile ca dotari optionale pentru noul BMW X5 Protection VR6. Specificatia standard include, de asemenea, un rezervor de combustibil cu autoetansare, cu o carcasa speciala care se etanseaza dupa ce a fost lovita de un glont pentru a preveni orice pierdere de combustibil.

Dotari de confort si securitate specifice modelului

O functie de incalzire pentru parbriz si geamurilor laterale fata vine ca dotare standard, la fel ca si geamurile actionate electric in fata. Un alt element din lista de echipamente standard specifice modelului pentru noul BMW X5 Protection VR6 este un sistem de intercomunicatie cu oamenii din exterior. Comenzile atat pentru acest sistem, cat si pentru alte functii specifice modelului se regasesc pe un panou suplimentar in fata selectorului de viteze de pe consola centrala.

Alte caracteristici de echipare personalizate pot fi adaugate noului BMW X5 Protection VR6 pentru a se potrivi cu obiectivul propus. Acestea includ lumini LED intermitente in grila radiatorului, lumini intermitente in spate, proiectoare de lumina pe plafon, inclusiv un sistem de semnalizare acustica, si o antena de acoperis cu un receptor suplimentar pentru radio digital cu doua sensuri. De asemenea, portdrapelele sunt disponibile optional pentru ocazii oficiale.

Calitati-semnatura pentru marca, caracteristici de protectie specifice modelului

Pe langa conceptul de protectie integrata, procedurile de testare obligatorii pentru toate modelele joaca, de asemenea, un rol in a permite noului BMW X5 Protection VR6 sa ofere un nivel de securitate fara compromisuri, pastrand in acelasi timp confortul si dinamica de condus pentru care BMW este renumit. Testele dure si testele de calibrare desfasurate pe parcursul procesului de dezvoltare a productiei asigura ca atat automobilul, cat si dotarile cu echipamente specifice modelului sunt gata de functionare si vor functiona in mod fiabil chiar si in conditii extreme.

Modelul de protectie este echipat cu tehnologia de sasiu personalizata la uzina BMW Group din Spartanburg, in Carolina de Sud (SUA), unde noul BMW X5 Protection VR6 este produs alaturi de variantele obisnuite ale SAV. Echipamentele de protectie si alte dotari de securitate specifice modelului sunt integrate ulterior de experti cu inalta calificare intr-un proces de "productie artizanala", garantand implementarea fara compromisuri a intregului concept de securitate.

Retea globala de service, cursuri speciale de formare a soferilor

Clientii din intreaga lume pot profita de aranjamente individuale si discrete de consultanta si de o serie de alte servicii. Aceasta include indeplinirea cererilor specifice ale clientilor atunci cand vine vorba de echiparea automobilului cu protectie suplimentara si/sau caracteristici de confort. Service-ul si intretinerea modelelor de protectie sunt asigurate de o retea internationala de puncte de service BMW, lucrarile fiind efectuate exclusiv de specialisti instruiti in ateliere specializate certificate.

De asemenea, BMW ofera cursuri speciale de pregatire a soferilor de securitate. Aceste programe, pe care BMW le gazduieste de mai bine de 35 de ani, sunt oferite la diferite niveluri de intensitate in functie de cunostintele anterioare ale participantilor implicati si au loc in mai multe locatii din intreaga lume. Cursurile de formare sunt conduse de experti cu inalta calificare, iar continutul lor variaza de la sesiuni de teorie vaste la exercitii practice de control al automobilelor si antrenament de raspuns tactic.

BMW X5 Protection VR6

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze BMW X5 Protection VR6
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2023