Cea mai scumpa masina noua din istorie este de fapt...o MACHETA. Detaliile care au dat-o de gol

  • La Voiture Noir ar fi de fapt o macheta
  • Procesul de omologare nu ar fi inca finalizat
  • Ar mai dura inca 2 ani si jumatate ca sa fie gata
Distribuie pe Facebook

Mai multe persoane prezente in aceste doua zile la Salonul Auto de la Geneva au surprins cateva detalii care indica faptul ca noul Bugatti La Voiture Noir este, cel putin momentan, o macheta.

Cea de-a 89-a editie a Salonului Auto de la Geneva a strans sub acelasi acoperit circa 17.000 de cai putere, dar vedetele incontestabile sunt noul Koenigsegg Jesko si Bugatti La Voiture Noir, un omagiu adus legendarului Type 57 Atlantic pierdut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Bugatti La Voiture Noir

Exemplarul unicat, despre care cele mai multe zvonuri sustin ca a fost construit special pentru Ferdinand Piech, fostul presedinte al Grupului Volkswagen, este bazat pe Bugatti-ul Chiron si imbina liniile moderne ale hypercar-ului cu elemente de design caracteristice lui Type 57 Atlantic.

Bugatti La Voiture Noir

Insa mai impresionant decat aspectul, propulsorul W16 cu 1.500 de cai putere care se presupune ca ar fi ascuns sub capota sau elogiile primite la Geneva, este pretul lui La Voiture Noir: 16.7 milioane de euro. Asta il transforma in cea mai scumpa masina noua construita vreodata.

Bugatti La Voiture Noir

Numai ca momentan vorbim despre cea mai scumpa macheta din istoria omenirii. Da, ai citit bine. Masina pe care toata lumea o soarbe din ochi la Geneva nu este reala, cel putin momentan.

Bugatti La Voiture Noir

Echipa de creatie de la Bugatti a desenat caroseria si tot ce tine de estetica, dar inginerii nu si-au terminat inca treaba. In plus, omologarea pentru a putea circula pe drumurile publice este departe de a fi finalizata. Cel putin asta sustine publicatia The Verge, care mai arata ca ar mai dura circa 2 ani si jumatate pentru ca acest exemplar unicat sa fie gata de drum.

Bugatti La Voiture Noir

Sursa mentionata anterior si alte publicatii de specialitate au inceput sa faca sapaturi dupa ce mai multe persoane prezente la Geneva au studiat indeaproape La Voiture Noir si au observat ca, spre exemplu, sub capota nu se vede motorul si ca cele sase terminatii ale sistemului de evacuare nu sunt conectate la nimic.

Bugatti La Voiture Noir

Daca cele doua detalii sunt mai putin vizibile, trebuind un ochi antrenat ca sa le vada, stickerele lipite pe anvelope pot fi observate chiar si de cei neavizati.

Bugatti La Voiture Noir

Bugatti La Voiture Noir

Bugatti La Voiture Noir

Bugatti La Voiture Noir

Bugatti La Voiture Noir

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Bugatti La Voiture Noir
mai multe