Cel mai sofisticat SUV al momentului vine din Franta si poarta semnatura DS

Cel mai sofisticat SUV al momentului vine din Franta si poarta semnatura DS
  • DS a lansat primul SUV din istoria companiei
  • Acesta a fost botezat 7 Crossback
  • Va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva
Distribuie pe Facebook

DS, sub-divizia de lux a francezilor de la Citroen a lansat noul 7 Crossback, un SUV care promite sa le creeze ceva probleme rivalilor din segment. Modelul va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie si va ajunge pe piata spre finalul acestui an.

DS Automobiles sunt un nume relativ nou in industria auto, care dupa dezlipirea de gigantul PSA in 2009 a ramas cu o gama (care a imbatranit intre timp) formata din modele precum DS3, DS4, DS5 sau DS6, dezvoltat exclusiv pentru piata din China. In ultimii ani, sub-divizia de lux a Citroen si-a planificat revenirea pana in cele mai mici detalii, iar modelul care urmeaza sa o relanseze este un SUV, botezat 7 Crossback.

DS 7 Crossback

Acesta se vrea a fi unul dintre cele avansate SUV-uri ale momentului, si cu siguranta cel mai sofisticat model DS de pana acum, asa ca imbina tehnologia de ultima ora cu un design exterior modern. Ies imediat in evidenta multitudinea de elemente cromate, blocurile optice frontale active cu tehnologie LED, stopurile 3D sau gama de jante cu dimensiuni cuprinse intre 17 si 20 de inch.

DS 7 Crossback

Interiorul "contemporan si sic", asa cum este el descris de francezii de la DS, ofera patru echipari (Bastille, Rivoli, Opera si Performance Line), iar accentul cade in special pe calitatatea superioara a materialelor folosite. Din meniu nu lipseste Alcantara, pielea fina sau lemnul texturat pentru elementele de interior.

DS 7 CrossbackDS 7 Crossback

La cererea clientilor, consola centrala poate fi imbracata in piele, iar butoanele de pe consola centrala, cele de pe volan, butoanele climatizarii si grafica celor doua display-uri cu diagonala de 12 inch sunt dominate de romburi si triunghiuri.

DS 7 Crossback

Noul DS 7 Crossback vine cu o gama de motorizari diversificata, compusa din cinci versiuni de propulsoare clasice si un hibrid plug-in. Cele 3 unitati pe benzina propun puteri de 130, 180, respectiv 225 de cai, iar cele doua diesel-uri au 130, respectiv 180 de cai putere. In functie de alegerea facuta, transmisia poate fi manuala cu 6 rapoarte sau automata cu 8 trepte.

DS 7 Crossback

Probabil cea mai interesanta alegere este versiunea hibrida care are o putere maxima de 300 de cai putere si multumita motorului electric amplasat pe puntea spate, ofera tractiune integrala. Bateriile Litiu-Ion amplasate sub podeaua scaunelor spate au o capacitate totala de 13kWh, iar autonomia maxima in mod full-electric este de 43 de kilometri.

DS 7 Crossback

Pachetul tehnologic este extrem de variat, iar printre cele mai atractive sisteme regasim un autopilotaj de nivel 2 botezat DS Connected Pilot, multumita caruia masina isi pastreaza banda de circulatie la viteze de pana la 180 de km/h, Park Pilot (parcare automata), camera cu infrarosu care identifica pietoni si animale pe o distanta de pana la 100 de metri, detector de oboseala, pachetul de lumini DS Active LED Vision cu sase moduri de operare, Active Scan Suspension care analizeaza constant suprafata de rulare din fata masinii si adapteaza suspensiile la imperfectiunile care urmeaza, sau un sistem audio premium Focal Electra.

DS 7 Crossback

Noul DS 7 Crossback va fi asamblat la uzina PSA din Mullhouse, Franta, si va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, in 7 martie. Acest model va ajunge in showroom-uri spre finalul acestui an.

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

DS 7 Crossback

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (27) Poze DS 7 Crossback
mai multe