Cele mai interesante aparitii din cadrul Salonului Auto de la Shanghai 2015

Cele mai interesante aparitii din cadrul Salonului Auto de la Shanghai 2015
Salonul Auto International de la New York a ajuns la sfarsit, insa distractia continua. Cu mentiunea ca petrecerea s-a mutat peste mari si tari, in Chinei.
Distribuie pe Facebook

Pe lista cu invitati a evenimentului Auto Shanghai 2015 regasim atat premiere internationale, cat si interpretari locale ale unor modele deja existente, iar in topul celor mai interesante aparitii se regasesc urmatoarele:

  • Audi Prologue Allroad Concept

Salonul Auto de la Shanghai 2015Salonul Auto de la Shanghai 2015

Salonul Auto de la Shanghai 2015

Inceputa la sfarsitul anului trecut, in Los Angeles, povestea cunoscuta sub numele de Audi Prologue continua la Shanghai cu un nou capitol. Cea de-a treia reiteratie a spectaculosului concept car german ilustreaza un model Allroad si se remarca printr-un aspect robust, ce aduce in prim plan o grila supradimensionata a radiatorului, un set de blocuri optice (vizibil) alungite, plus o pereche de aripi proeminente cu jante pe 22 inch.

Departamentul interior continua sa ne atraga atentia asupra sa prin cele trei monitoare tactile integrate la nivelul panoului de bord, respectiv cele patru scaune individuale despartite de o consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit, in timp ce meniul tehnic propune de-aceasta data un total de 734 CP. Un total de 734 CP si 900 Nm, obtinut in urma combinarii unui V8 twin-turbo cu un motor electric integrat la nivelul transmisiei Tiptronic cu 8 rapoarte.

Adaugam pe lista cu bunatati si un sistem de tractiune integrala, iar performantele rezultate sunt dintre cele mai impresionante: numai 3.5 secunde dureaza sprintul 0 - 100 km/h, pe cand consumul mediu de carburant... ei bine, acesta 2.4 litri la 100 de kilometri conform spuselor oficialilor germani.

  • Mclaren 540C

Salonul Auto de la Shanghai 2015Salonul Auto de la Shanghai 2015

Salonul Auto de la Shanghai 2015

Design-ul spectaculos, performantele extraordinare, solutiile tehnice remarcabile. Multe se pot spune despre noul McLaren 540C, insa principala atractie a supercarului britanic o reprezinta de departe pretul sau de achizitie: la 126.000 lire sterline, acesta este cel mai ieftin model oferit vreodata de legendara companie din Woking, Surrey.

Ce primesti in schimbul acestei sume de bani? Dupa cum precizam si anterior, distractia porneste odata cu motorul V8 twin-turbo de 3.8 litri, ce lucreaza impreuna cu o transmisie automata in sapte rapoarte pentru a livra rotilor spate undeva in jurul a 540 CP si 540 Nm. Structura monococa realizata din fibra de carbon desavarseste efortul inginerilor McLaren, modelul 540C cantarind doar 1.311 kilograme.

Desi probabil ti-ai dat deja seama, noi o sa continuam prin a preciza ca supercarul britanic se prezinta exemplar (cel putin) atunci cand vine vorba despre forta de acceleratie. In plus, avem si doua dovezi care sa ne sustina aceasta afirmatie: un timp de numai 3.5 secunde ne intampina in dreptul sprintului 0 - 100 km/h, pe cand viteza maxima se invarte in jurul valorii de 320 de kilometri pe ora.

  • Mercedes Concept GLC Coupe

Salonul Auto de la Shanghai 2015Salonul Auto de la Shanghai 2015

Salonul Auto de la Shanghai 2015

Poate ca liniile si formele sale exterioare nu sunt dintre cele mai reusite, insa suntem siguri ca vei invata sa le... iubesti apreciezi odata cu trecerea timpului. Nu de alta, dar noul Mercedes Concept GLC Coupe are de gand sa mai ramana printre noi, o versiune de productie fiind asteptata sa-si faca aparitia pe piata chiar in urmatoarele luni.

Cate (procente) va prelua aceasta din design-ul actual si ce surprize va aduce la interiorul viitorul rival al BMW-ului X4 ramane de vazut, drept pentru care revenim la prototipul prezentat de germani cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai si precizam ca propulsia acestuia este asigurata de o motorizare V6 twin-turbo de trei litri, sinonima cu 367 de cai putere si 520 de Newton-Metri.

  • Peugeot 308 R HYbrid

Salonul Auto de la Shanghai 2015

Salonul Auto de la Shanghai 2015Salonul Auto de la Shanghai 2015

Cele doua culori caracteristice caroseriei, prizele supradimensionate din dotarea spoilerelor fata / spate sau jantele pe 19 inch cu design unic, toate aceste detalii transforma noul Peugeot 308 R HYbrid intr-una dintre cele mai spectaculoase aparitii din cadrul evenimentului Auto Shanghai 2015.

Principala atractie o reprezinta insa de departe sistemul de propulsie prezent la datorie, spectaculosul concept car francez gazduind sub capota un benzinar 1.6 turbo si doua motoare electrice. Drept urmare, puterea maxima in jurul valorii de 500 CP, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in fix patru secunde - o performanta ce i se datoreaza in mare masura si transmisiei automate, ce lucreaza alaturi de un sistem de tractiune integrala.

Noul Peugeot 308 R HYbrid dezamageste prin distributia maselor, ce se face intr-un raport de 60:40, insa se revanseaza prin cele patru moduri de rulare puse la dispozitia soferului: Hot Lap de 500 CP, Track cu 400 CP, Road sinonim cu 300 CP si 400 Nm sau complet electric

  • Volkswagen C Coupe GTE

Salonul Auto de la Shanghai 2015

Salonul Auto de la Shanghai 2015Salonul Auto de la Shanghai 2015

Ar putea prefigura urmatoarea generatie a limuzinei Phaeton sau, de ce nu, chiar anunta un autoturism complet nou. Nimeni nu stie inca directia in care va evolua surprinzatorul Volkswagen C Coupe GTE, insa un lucru este cat se poate de cert. concept car-ul germanilor stie cum sa redirectioneze atentia celor din jur exclusiv asupra sa.

Apoi, nici despre pachetul tehnic nu avem de ce sa ne plangem, sistemul de propulsie hibrid anuntat de indicativul GTE obtinand un total de 245 de cai putere si 500 de Newton-Metri in urma incrucisarii unui propulsor 2.0 TSI cu un motor electric integrat la nivelul transmisie automate cu opt rapoarte.

Cu o valoare de 8.6 secunde, acceleratia de la 0 la 100 km/h nu convinge chiar pe deplin, conceptul Volkswagen C Coupe GTE fiind salvat in schimb de consumul mediu de carburant, de numai 2.3 litri la 100 de kilometri.

  • Volvo XC90 Excellence

Salonul Auto de la Shanghai 2015Salonul Auto de la Shanghai 2015

Salonul Auto de la Shanghai 2015

Multe s-au spus si scris pana acum despre noul Volvo XC90, insa cea de-a doua generatie a SUV-ului suedez nu inceteaza sa ne impresioneze cu design-ul si caracteristicile sale. Ba dimpotriva.

Debutand in premiera mondiala cu ocazia salonului auto ce se desfasoara zilele acestea la Shanghai, proaspat lansatul Volvo XC90 Excellence ar putea reprezenta noul standard in materie de SUV-uri luxoase. Si nu o spune noi, ci lista cu dotari interioare, printre care se numara si patru scaune individuale, plus de o consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit.

Deloc surprinzator, din peisaj nu lipsesc nici tapiteria din piele partial perforata - acompaniata atat de ornamente din lemn masiv, cat si de accente metalice, sau compartimentul refrigerator ce gazduieste doua pahare Orrefors realizate manual din cristal, lista cu ingrediente magice incheindu-se intr-un final cu sistemul audio de inalta fidelitate, ce include 19 difuzoare Bowers & Wilkins. Oare ar mai fi ceva de spus?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Salonul Auto de la Shanghai 2015
mai multe