Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii
Lansat in 2009, Cruze este cel mai de succes model din gama Chevrolet la nivel global, inregistrand vanzari de peste 1,3 milioane de unitati in intreaga lume, pana in primul trimestru al anului 2012. Odata cu aparitia mult-asteptatei variante station wagon in saloanele auto ale dealerilor din Europa, Chevrolet va va pune la dispozitie un autovehicul care va exercita o atractie in special asupra familiilor si persoanelor cu un stil de viata activ.
Distribuie pe Facebook
"Consideram ca formula castigatoare pentru soferii europeni este Cruze + wagon", a declarat Susan Docherty, Presedinte si Director General al Chevrolet Europe. "Noul Cruze station wagon ofera spatiu si versatilitate, noi motoare cu consum redus si tehnologia infotainment MyLink de ultima generatie de la Chevrolet", a declarat Docherty.
Autovehiculele compacte reprezinta cel mai mare segment din Europa, totalizand aproximativ 17% din toate autovehiculele comercializate, dintre care aproximativ 22% sunt unitati station wagon. Cumparatorii autovehiculelor station wagon apreciaza spatiul generos oferit, insa isi doresc ca dimensiunile, performanta si impresia generala produsa sa fie asemanatoare cu cele ale unei variante hatchback sau sedan compacte.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Modelul Cruze station wagon a fost conceput tinandu-se cont de aceste nevoi si de diferitele stiluri de viata ale clientilor. Datorita imbinarii deosebite a functiilor sale, acesta este un autovehicul de familie ideal si o solutie perfecta pentru excursii palpitante sau calatorii prelungite. Noul station wagon va satisface la fel de bine cerintele celor care locuiesc la periferie si trebuie sa faca naveta si care se vor bucura de libertatea si flexibilitatea oferite de acest autovehicul elegant si compact. Pentru amatorii de drumetii, Chevrolet va oferi o gama de accesorii utile.
La fel de incisiv ca modelele inrudite
Varianta station wagon duce mai departe limbajul de design sportiv intruchipat de variantele Cruze sedan si hatchback. Aspectul sau increzator este accentuat de postura lata, liniile puternice si concave ale aripilor si o linie continua a plafonului care se ingusteaza catre montantul D. Suporturile pentru acoperis subtiri reprezinta o dotare standard si contribuie la postura increzatoare a autovehiculului.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Grila dubla a radiatorului, cu papionul auriu amplasat in centru, releva imediat apartenenta modelului station wagon la marca Chevrolet. Printre modificarile de design implementate la toate autovehiculele Cruze din anul model 2013 se regaseste si partea frontala unghiulara cu lamele orizontale. Bara de protectie din fata modernizata, cu proiectoarele de ceata integrate in carcasele cu design nou accentueaza aspectul sportiv al autovehiculului.
Interiorul prezinta linii fluide si postul de conducere dublu specific marcii Chevrolet, cu partea frontala arcuita care se extinde catre portierele din fata. Autovehiculele care sunt prevazute cu noul sistem infotainment MyLink de la Chevrolet vor prezenta un nou ecran tactil de inalta rezolutie, cu diagonala de sapte inch, situat in consola centrala.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

De asemenea, in cazul autovehiculelor echipate cu sistemul MyLink sau cu noile sisteme audio de baza si de nivel mediu care vor fi lansate odata cu modelele Cruze an model 2013 (pentru tarile cu conducere pe partea stanga a carosabilului), configuratia panoului de instrumente si a duzelor de ventilatie din apropierea unitatii audio a fost reproiectata. Compartimentul de dimensiuni reduse din partea superioara a panoului de instrumente a fost mutat mai aproape de unitatea sistemului audio si integreaza acum si mufele USB si aux-in.
Autovehiculele echipate cu tehnologia Start/Stop vor prezenta un afisaj pe panoul de instrumente cu un meniu de asistenta pentru conducere ecologica. Datorita Sistemului de acces fara cheie, de pornire/oprire prin buton (PEPS), o dotare optionala noua pentru modelul Cruze, soferii vor putea sa descuie si sa incuie portierele si sa-si porneasca autovehiculele fara cheie.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Sistemul infotainment ofera un nou nivel de conectivitate
Incepand din vara acestui an, nou-noutul sistem infotainment sofisticat Chevrolet MyLink va fi disponibil cu modelul Chevrolet Cruze. Functiile smartphone-urilor vor fi disponibile si in autovehicul.
MyLink afiseaza continutul smartphone-ului pe un ecran tactil color, cu rezolutie inalta si o diagonala de sapte inch. Conectivitatea va fi asigurata prin intermediul portului USB sau prin Bluetooth pentru dispozitivele de stocare precum playerele MP3, iPod, tabletele iPad etc. Exista, de asemenea, o priza de conectare speciala pentru anumite dispozitive de redare a fisierelor audio si smartphone-uri care nu utilizeaza conexiunile USB sau Bluetooth.
MyLink permite:
  • apelantului sa aleaga un nume din agenda telefonica stocata, sa apese pe functia de apel, apelul fiind redat prin difuzoarele autovehiculului, inlaturandu-se astfel procesul incomod de formare a numarului de telefon
  • accesul simplu la liste de redare, galerii foto, agende telefonice si la alte fisiere media si date stocate personale
  • redarea fisierelor video si a prezentarilor de diapozitive personalizate atunci cand autovehiculul stationeaza
  • cumparatorilor sa descarce aplicatii speciale, precum cele pentru sistemul de navigatie, care vor fi puse la dispozitie in decursul acestui an

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Produs de compania LG Electronics, ecranul tactil color de sapte inch prezinta un design simplu si intuitiv cu cinci meniuri, fiecare dintre acestea cuprinzand o lista de functii usor de selectat. Unitatea sistemului audio MyLink poate fi actionata prin intermediul butoanelor de comanda de pe volan, utilizate pentru transmisia audio digitala (DAB). Cele sase difuzoare vor asigura o calitate excelenta a sunetului pentru toti ocupantii.
Camera video pentru marsarier va face parte din dotarile standard ale autovehiculelor prevazute cu sistemul MyLink, precum si ale autovehiculelor cu un pachet infotainment care include dispozitivul de navigatie performant. Pachetul include, de asemenea, tehnologia Bluetooth pentru streaming si hands-free, mufe aux-in si USB, butoane de comanda pe volan, CD player si 6 difuzoare premium.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Portbagaj spatios si dispunere practica la interior
Interiorul modelului Cruze station wagon ofera un spatiu generos, atat pentru ocupanti, cat si pentru bagajele pe care acestia doresc sa le transporte. Podeaua portbagajului acoperita cu mocheta are o lungime de 1.024 mm in configuratia standard si ofera un volum de incarcare pana la linia lunetei de 500 de litri. Atunci cand scaunele spate sunt pliate (in raport de 60/40), poate fi transportata o incarcatura cu un volum de aproximativ 1.478 de litri, pana la plafonul autovehiculului.
Alte caracteristici principale ale portbagajului includ:
  • un capac pentru compartimentul de bagaje care se retrage complet intr-o caseta. Capacul complet extensibil poate fi ridicat in sus si indepartat pentru facilitarea accesului in portbagaj
  • tava de depozitare cu trei compartimente intre scaunele din spate si caseta capacului pentru bagaje
  • kitul standard de reparare a pneurilor este depozitat intr-un spatiu de depozitare separat si de dimensiuni reduse, aflat sub sectiunea cea mai indepartata a podelei de incarcare.
  • doua compartimente de depozitare suplimentare, situate in spatele pasajelor rotilor
  • cateva inele de fixare in partile laterale ale podelei de incarcare pentru fixarea incarcaturilor voluminoase

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Spatiile de depozitare mai mici din interior includ buzunarele portierelor cu compartiment de depozitare a sticlelor (de 1,5 litri in fata si 0,5 litri in spate), un torpedo iluminat de dimensiuni mari, cu doua rafturi, buzunare pe spatarele scaunelor suficient de incapatoare pentru laptop-uri subtiri si un compartiment pentru depozitarea obiectelor mai mici in panoul de instrumente.
Accesoriile disponibile pot include plase pentru bagaje, un organizator cu pereti despartitori flexibili, o cutie de acoperis, precum si suporturi pentru biciclete, schiuri si placi de surf.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Gama de motoare imbunatatite: mai multa putere cu fiecare cursa a pistonului
Sub capota, un motor pe benzina de 1,4 litri, cu supraalimentare si un motor diesel de 1,7 litri vor completa gama de sisteme de propulsie, pe langa motoarele pe benzina de 1,6 si 1,8 litri si motoarele diesel de 2 litri deja disponibile.
Motorul pe benzina de 1,4 litri, cu supraalimentare furnizeaza o performanta asemanatoare motoarelor cu cilindree mai mare, consumand mai putin carburant si avand o amprenta de carbon mai mica. Combinat cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza standard, acesta dezvolta o putere de 140 cp (103 kW) si genereaza un cuplu maxim de 200 Nm la turatii intre 1.850 si 4.900 rpm, accelerand de la 0 la 100 km/h in 9,5 secunde. In regim mixt, motoarele turbo pe benzina de 1,4 litri consuma 5,7 litri/100 km si inregistreaza un nivel al emisiilor de CO2 de 134 g/km.
Motorul diesel de 1,7 litri, echipat cu un turbocompresor cu intercooler, un sistem Start/Stop in dotarea standard si servodirectie dezvolta o putere de 130 cp (96 kW) care propulseaza varianta station wagon la 100 km/h in 10,4 secunde si atinge o viteza maxima de 200 km/h. Aceasta performanta de top este completata de impresionanta valoare a cuplului de 300 Nm la turatii de 2.000~2.500 rpm.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Cu un consum de carburant de 4,5 litri/100 km in regim mixt si un nivel al emisiilor de CO2 de 119 g/km, motorul diesel de 1,7 litri este cea mai economica unitate de propulsie integrata intr-un model Chevrolet Cruze.
Pentru modelul Cruze station wagon, motorul pe benzina de 1,6 litri va fi prevazut standard cu servodirectie (EPS), care ajuta la reducerea consumului de carburant si a nivelului emisiilor de CO2. Incepand cu vara acestui an, pe mai multe piete europene, servodirectia, precum si sistemul Start/Stop vor fi, de asemenea, disponibile cu motoarele diesel de 2 litri.
Motorul turbo pe benzina de 1,4 litri si motoarele diesel de 1,7 si 2 litri vor fi disponibile in combinatie cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte de viteza, in timp ce motoarele pe benzina de 1,6 si 1,8 litri vor fi disponibile cu transmisii cu cinci trepte de viteza. Atat motorul pe benzina de 1,8 litri, cat si motorul diesel de 2 litri vor fi disponibile si cu o transmisie automata.
Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii Arhitectura cu eficienta dovedita pune siguranta pe primul loc
Inginerii care s-au ocupat de proiectarea sasiului si a suspensiei s-au asigurat ca dinamica variantei station wagon se ridica la nivelul aspectului agil al autovehiculului. Experienta dobandita pe pista la Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), unde Cruze a fost castigator doi ani la rand, in 2010 si 2011, a fost valorificata pentru dezvoltarea continua a autoturismului.
Modelul Cruze station wagon impartaseste aceeasi postura increzatoare si ferma a variantelor sedan si hatchback, precum si structura extrem de rigida a caroseriei autoportante, care este fabricata in proportie de peste 60% din otel de inalta rezistenta. Designul suspensiei McPherson de pe puntea fata si al suspensiei spate cu arbore compus, ambele cu eficienta dovedita, a fost adaptat special la misiunea autovehiculului si contribuie la obtinerea unui centru de greutate coborat, la stabilitatea in timpul conducerii si la manevrabilitatea prompta.

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Motorul turbo pe benzina de 1,4 litri si motorul pe benzina de 1,6 litri au un sistem de directie asistat electric, iar motoarele diesel de 1,7 si 2 litri sunt prevazute cu sistemul Start/Stop, asigurandu-i soferului o senzatie puternica de stabilitate. Clientii care comanda un sistem de navigatie sau sistemul infotainment Chevrolet MyLink vor avea posibilitatea sa utilizeze o camera video pentru marsarier, ceea ce reprezinta o noutate pentru modelul Cruze, fiind mai putin obisnuita pentru segmentul din care face parte. In functie de nivelul de echipare, este disponibil, de asemenea, un tempomat.
Arhitectura de siguranta a modelului Cruze station wagon este aproape identica cu cea a versiunii sedan, un autovehicul compact care a obtinut un punctaj maxim de 5 stele atat la testele EuroNCAP, cat si din partea Administratiei Nationale a Sigurantei Traficului pe Autostrada (NHTSA).

Chevrolet Cruze Station Wagon - Alegerea ideala pentru familii

Pe langa caroseria sofisticata a autovehiculului, cele sase airbaguri standard, controlul electronic al stabilitatii, controlul tractiunii, precum si sistemul de antiblocare la franare cu patru canale contribuie la performanta excelenta in materie de siguranta. Cinci centuri de siguranta cu fixare in trei puncte, sistem de ancorare ISOFIX pe cele doua locuri laterale ale banchetei din spate si un pedalier retractabil sunt, de asemenea, disponibile standard.


Chevrolet Cruze SW - Trailer



Chevrolet Cruze SW - Family Trailer



Chevrolet Cruze SW - Animation

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (104) Poze Chevrolet Cruze Station Wagon - Galerie Foto
mai multe