Chevrolet, vanzari record: 2,35 de milioane de autovehicule in primul semestru al anului 2011

Chevrolet, vanzari record: 2,35 de milioane de autovehicule in primul semestru al anului 2011
Cresterea este datorata noilor modele de succes, precum Chevrolet Cruze, cu vanzari de peste 800.000 de autovehicule de la lansarea din 2009. In primele sase luni din 2011, Chevrolet a vandut 2,35 de milioane de unitati in toata lumea, cea mai buna performanta inregistrata de Chevrolet intr-un semestru, in cei 100 de ani ai sai.
Distribuie pe Facebook
"Fondata in Statele Unite de catre un emigrant elvetian, Chevrolet a fost creata avand in vedere o raspandire globala", declara Joel Ewanick, director al departamentului global de marketing al GM. "O suta de ani mai tarziu, bazele puse de Louis Chevrolet continua sa influenteze compania noastra si permit marcii Chevrolet sa ofere produse si servicii de calitate clientilor sai din peste 120 de tari din toata lumea. Vom continua sa incercam sa aducem noi clienti in familia Chevrolet, indiferent de locul unde se afla."

Chevrolet a vandut cu 286.499 mai multe autovehicule in prima jumatate a lui 2011 decat in aceeasi perioada din 2010, reprezentand o crestere de 14%. In plus, Chevrolet a stabilit recorduri de vanzari pentru primul semestru in multe tari, inclusiv in piete cheie: Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Danemarca, Ecuador, Franta, Africa de Sud si Turcia.

In prima jumatate a anului 2011, Chevrolet a inregistrat cresteri de vanzari in toate cele cinci piete de desfacere principale, inclusiv:
- In Statele Unite, acolo unde vanzarile au crescut cu 16% dupa noua luni consecutive de cresteri repetate de la an la an
- Brazilia, unde vanzarile au crescut cu 0,4% fata de 2010, perioada cu cele mai mari vanzari din regiunea respectiva
- China, unde vanzarile au crescut cu 15%, reprezentand cele mai bune rezultate inregistrate de marca pentru un prim semestru al anului
- Rusia, unde vanzarile au crescut cu 54%, Chevrolet continuand sa fie cea mai bine vanduta marca globala din tara
- Canada, unde vanzarile au crescut cu 8% si au intrecut dublul vitezei de crestere a industriei din ultimele 18 luni
Potentialul de crestere continua a Chevrolet este dovedit in pietele in curs de dezvoltare din Brazilia, Rusia si China, trei dintre cele mai importante cinci tari pentru marca. Rezultatele combinate de vanzari ale Chevrolet in tarile "BRIC", inclusiv India, sunt de neegalat.
Noile produse Chevrolet dau tonul

Cresterea globala inregistrata de Chevrolet poate fi atribuita in mare parte valului de noi modele, precum modelul compact Chevrolet Cruze, modelul de mici dimensiuni Spark, noul autovehicul de dimensiuni mici Aveo/Sonic si Orlando MPV. Acestora li se va alatura in curand noul autovehicul de dimensiuni medii si noul pickup compact Colorado, care va fi disponibil in cursul anului.
In prima jumatate a anului 2011, Chevrolet a vandut peste 330.000 de autovehicule Cruze la nivel international, reprezentand o crestere de 132% fata de aceeasi perioada a anului trecut. O mare parte din aceasta crestere s-a datorat vanzarilor din China si Statele Unite, acolo unde in luna iunie Cruze a fost cel mai bine vandut autoturism din tara. De la lansarea pe piata la inceputul anului 2009, Cruze a vandut peste 800.000 de unitati in intreaga lume si se preconizeaza ca va depasi cifra de 1 milion pana la sfarsitul anului 2012.

"Succesul modelului Cruze arata ce se poate face daca iti asculti clientii," declara Mary Barra, vicepresedinte senior al departamentului global de dezvoltare a produselor al GM. "Datorita faptului ca le-am oferit soferilor mai mult decat se asteptau de la un autovehicul compact, Cruze a redefinit segmentul la nivel international si este pe cale sa atraga un milion de clienti noi catre Chevrolet. Utilizam aceeasi abordare orientata catre client pentru toate produsele noastre lansate la nivel global, inclusiv Orlando, Colorado, Malibu, Spark si Aveo/Sonic."

Chevrolet a vandut la nivel global peste 220.000 de autovehicule de mici dimensiuni Spark de la lansarea modelului (decembrie 2009) - peste 100.000 de autovehicule Spark vandute in prima jumatate a anului 2011, inregistrand o crestere de 110% fata de anul trecut, datorata in mare parte cererii din Coreea de Sud, Mexic si Uzbekistan.
Chevrolet a vandut mai mult de 150.000 de modele Aveo in prima jumatate a anului 2011, vanzarile incluzand si noul Aveo (care in unele piete se va numi Sonic). Noul Aveo / Sonic se vinde in prezent in 30 de piete.
Despre Chevrolet

Chevrolet este cea mai mare marca internationala a companiei General Motors, inregistrand vanzari anuale de aproximativ 4 milioane de autovehicule in peste130 de tari. Se afla pe locul patru in clasamentul vanzarilor marcilor auto internationale si este, de asemenea, una dintre marcile cu cea mai rapida crestere din lume. Autovehiculele Chevrolet combina pasiunea, designul indraznet si caracterul practic. Acestea ofera un raport remarcabil calitate-pret. Dupa relansarea marcii in Europa in 2005, Chevrolet a depasit dublul vanzarilor, atingand valoarea de 500.000 de unitati in 2008. In 2010, Chevrolet a inregistrat o crestere a cotei de piata in Europa de pana la 2,5 procente, comercializand 477.194 de autovehicule. Chevrolet are o retea de 2.000 de dealeri si puncte de service in Europa. Gama Chevrolet include Spark, autovehiculul de oras, micul Aveo, modelul compact Cruze sedan si Corvette, legendarul autovehicul sport. In 2011, Chevrolet lanseza sapte noi modele: nou-noutul Orlando, MPV-ul pentru familie, noul Captiva SUV, Corvette Grand Sport Coupe si noul Aveo hatchback si notchback, Cruze hatchback, Camaro coupe si decapotabila si revolutionarul Chevrolet Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsa. Cele mai mari piete europene ale marcii Chevrolet sunt Rusia, Italia, Germania, Spania, Franta si Turcia. Infiintata in S.U.A. in 1911 de catre emigrantul elvetian Louis Chevrolet, marca isi sarbatoreste centenarul in 2011. Puteti gasi mai multe informatii despre Chevrolet la http://www.chevrolet.ro sau http://media.chevroleteurope.com.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2011