Cine ar fi putut prezice asta? Un Focus RS s-a vandut recent cu 550.000 dolari!

Cine ar fi putut prezice asta? Un Focus RS s-a vandut recent cu 550.000 dolari!
  • Un Ford Focus RS s-a vandut la licitatie cu 550.000 dolari
  • Clientul primeste o masina compacta cu 350 CP sub capota
  • Suma va fi donata pentru gasirea unui leac impotriva diabetului
Distribuie pe Facebook

Exista si o parte buna in toata aceasta nebunie: intreaga suma de bani va fi donata pentru gasirea unui leac impotriva diabetului de tip 1.

Iti mai aduci aminte de NSX-ul vandut recent cu 1.2 milioane de dolari? Ei bine, se pare ca supercarul japonez nu a fost singurul automobil care a reusit o astfel de performanta in cadrul licitatiei Barrett-Jackson din Scottsdale, Arizona.

Cu o suma impresionanta de bani s-a dat si unul dintre primele exemplare Ford Focus RS fabricate, hot-hatch-ul american reusind sa adune pentru gasirea unui leac impotriva diabetului de tip 1 aproximativ 550.000 de dolari.

Ford Focus RS in SUA

Exact, 550.000 de dolari sau, daca vrei, cu vreo 20.000 de dolari mai mult decat cerea Lamborghini pe Aventador-ul LP750-4 SuperVeloce Roadster. Stii si tu, acea super-decapotabila cu motor central si 750 dei cai putere sub capota.

Revenind insa la noul Ford Focus RS, tinem sa reamintim ca cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului american va fi disponibila la vanzare pe piata auto din Romania la un pret de pornire de 37.000 de euro - pret cu TVA inclus.

In schimbul acestei sume de bani, clientii vor primi o motorizare turbo de 2.3 litri si 350 de cai putere, care lucreaza alaturi de o transmisie manuala cu sase rapoarte si un sistem de tractiune integrala cu tehnologie Torque Vectoring.

Ford Focus RS in SUAFord Focus RS in SUA

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.7 secunde, fisa tehnica a noului Ford Focus RS culminand cu viteza maxima de 266 kilometri pe ora. Consumul mediu de carburant e de 7.7 litri la 100 km.

Acum, daca vine vorba despre partea estetica, cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului american propune spoilere fata / spate agresiv stilizate, plus praguri laterale proeminente si eleron de dimensiuni generoase pentru plafon.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, nici jantele cu design unic - ce ascund discuri de franare de pana la 350 de milimetri, volanul sport in trei spite si scaunele cu suport lateral marit punand capat listei cu atractii vizuale.

Ford Focus RS in SUA

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Ford Focus RS in SUA
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 3 Februarie 2016