Clientii Bentley pot alege: una sau doua turbine pentru motorul lui Continental

Clientii Bentley pot alege: una sau doua turbine pentru motorul lui Continental
Noul Bentley Continental GT, dar si restul modelelor din gama Continental, se bucura in prezent de un urias motor W12. Insa normele de poluare sunt valabile pentru toata lumea, asa ca Bentley lucreaza la un motor cu ceva mai putini cilindri. In plus, criza economica ajunge si la cel mai inalt nivel, iar un motor mai mic va scadea si pretul acestor limuzine exclusiviste.
Distribuie pe Facebook

Revista Autocar sustine ca producatorul britanic de masini exclusiviste Bentley este in proces de repozitionare si organizare. Iar un prim-pas in acest sens il constituie o mica atentie catre egologie si o scadere a pretului in gama Continental.

Pentru asta, Bentley a anuntat ca are de gand sa doteze masinile Continental GT cu un nou motor, de numai 4 litri. Este vorba de un V8, un motor mult mai mic decat actualul W12. Motorul nou va fi pe benzina, dar supraalimentat. Daca clientul isi doreste o masina mai docila, va opta pentru un motor turbo simplu, ce va produce 415 cp. Daca insa acesta isi doreste o putere ca cea a motorului actual si o masina care sa atinga 300 km/h, va opta pentru acelasi motor V8, insa cu doua turbine, capabile sa produca 555 cp.

Cu noul motor, Bentley va scadea drastic media generala a marcii la capitolul noxe si va incepe sa fie privita cu ochii frumosi de catre oficialii UE. In plus, viitoarele masini cu motoare de "doar" 4000 cmc vor face ca pretul total al masinii sa fie mult mai mic decat in varianta actuala.

Insa odata acest pas facut, spre ecologie si o clientela mai generala, Bentley incepe sa-si piara si el din traditia de odinioara. Nu peste mult timp vom vedea si variantele electrice ale lui Continental GT...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (50) Poze Bentley Continental GT 2011
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 2 Februarie 2011