Concureaza cu Juke, T-Cross si HR-V. Noua Skoda KAMIQ a intrat in productie la uzina din Mlada Boleslav

Concureaza cu Juke, T-Cross si HR-V. Noua Skoda KAMIQ a intrat in productie la uzina din Mlada Boleslav
  • Asamblata la uzina Skoda din Mlada Boleslav
  • Investitie de aproximativ 100 de milioane de euro
  • Produse 400 de unitati Kamiq pe zi
Distribuie pe Facebook

Cel de-al treilea SUV din gama Skoda tocmai a intrat pe linia de asamblare a uzinei principale a brand-ului din Mlada Boleslav. Pentru asta, Skoda a investit aici circa 100 de milioane de euro.

Dupa Kodiaq si Karoq, Skoda a lansat la inceputul acestui an un al treilea SUV. Este vorba despre Kamiq, un crossover compact dezvoltat pe arhitectura MQB a grupului Volkswagen, care urmeaza sa rivalizeze cu Nissan Juke, Volkswagen T-Cross sau Honda HR-V, printre altii.

Lansarea oficiala a avut loc in cadrul Salonului Auto de la Geneva, acolo unde cei prezenti au putut sa admire in premiera grila de dimensiuni generoase, blocurile de lumini impartite in doua zone sau partea dorsala unde numele brand-ului a fost inscriptionat in locul logo-ului. Cu alte cuvinte, cateva dintre particularitatile noului limbaj de design adoptat de Skoda.

Skoda Kamiq- intrare in productie

Noul Kamiq tocmai a intrat pe linia de asamblare a uzinei Skoda din Mlada Boleslav, dupa o investitie de circa 100 de milioane de euro. Brand-ul ceh anunta ca muncitorii de aici vor asambla 400 de unitati Kamiq pe zi.

Clientii au de ales intre cinci motorizari, pe benzina si diesel, cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.0 si 1.6 litri. Acestea vin in compania unor transmisii manuala sau automate DSG si se incadreaza in standardul de emisii Euro 6d-Temp, pana si motoarele pe benzina fiind echipate cu filtru special de particule.

Skoda Kamiq- intrare in productie

Printre sistemele de siguranta anuntate de Skoda pentru noul Kamiq se numara Lane Assist si Front Assist cu functie City Emergency Brake iar pe lista de optionale sunt incluse Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Park Assist, Crew Protect Assist, Side Assist sau Multi-Collision Brake.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Iulie 2019