Confirmarea care ingroapa Audi: "Noua generatie A45 va avea peste 400 de cai putere"

Confirmarea care ingroapa Audi: "Noua generatie A45 va avea peste 400 de cai putere"
  • Puterea viitorului A45 a fost confirmata
  • Propulsorul de 2.0 litri turbo ar urma sa aiba peste 400 de cai
  • Afirmatia a fost facuta de seful diviziei AMG
Distribuie pe Facebook

Seful diviziei Mercedes-AMG a confirmat puterea noii generatii A45. Hot-hatch-ul urmeaza sa devina astfel liderul segmentului, cel putin in ceea ce priveste puterea propulsorului turbo de 2.0 litri.

Segmentul hot-hatch-urilor este unui foarte competitiv. Daca unii se lupta pentru cel mai bun timp pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife (vezi Toyota si Volkswagen), altii se bat in cai putere. Din aceasta a doua categorie fac parte si nemtii de la Mercedes si Audi.

Mercedes-AMG A45

Momentan, titlul de cel mai puternic hot-hatch ii revine RS3-ului Avant, un monstru cu tractiune integrala si 395 de cai putere, insa lunile acestuia sunt numarate. Conationalii din Stuttgart tocmai au confirmat puterea celui mai aprig rival, A45-ul AMG.

Mercedes-AMG A45

Potrivit sefului diviziei de performanta, Tobias Moers, urmatoarea generatie A45 va avea peste 400 de cai putere pentru a avea sanse la titlul de cel mai nebun hot-hatch. "Noul propulsor de 2.0 litri va fi intr-adevar o unitate complet noua. Da, cochetam cu o turbina electrica [...] si da, stim deasemenea ca trebuie sa avem peste 300kW (402 cai putere). Trebuie sa fii la un anumit nivel," a declarat neamtul pentru publicatia Car Advice.

Mercedes-AMG A45

In ciuda acestei afirmatii, oficialul Mercedes vrea totusi sa pastreze un oarecare mister pentru a-si tine pe jar adversarii. "Nu vrem sa le dam un pont sau un avantaj competitorilor, insa trebuie sa avem peste 300kW- acesta este noul standard," a concluzionat acesta.

Mercedes-AMG A45

Audi isi poate pastra deocamdata coroana, deoarece noua generatie A45 nu este asteptata sa debuteze mai devreme de 2019. Pe langa noutatile de sub capota, compacta germana va beneficia si de cateva imbuntatiri estetice, atat la nivelul exteriorului, cat si la interior. Amintim aici linii inspirate din Concept A, prototipul prezentat cu scurt timp in urma de nemti la Shanghai, dar si cele doua display-uri regasite la interior si imprumutate de la fratii mai mari E-Class si S-Class.

Mercedes-AMG A45

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Mercedes-AMG A45
mai multe