Cu 245 de cai vei uita de farurile duble ale noii Octavia RS 245

Cu 245 de cai vei uita de farurile duble ale noii Octavia RS 245
  • Skoda a lansat Octavia RS 245
  • Cea mai puternica Octavia din istoria marcii
  • Are 245 de cai si poate fi comandata si cu transmisie DSG
Distribuie pe Facebook

Skoda tocmai a lansat oficial cea mai performanta Octavia din istoria marcii. RS 245 va fi disponibila atat in varianta de caroserie sedan cu hayon, cat si break, si va debuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva de la inceputul lunii martie.

Cu ceva timp in urma faceam cunostinta cu Skoda Octavia RS facelift, si spuneam la acel moment ca acea varianta este cea mai puternica Octavia din istoria constructorului din Mlada Boleslav. Ei bine, tocmai am fost contrazisi de Skoda, cu noua Octavia RS 245.

Aceasta va fi vanduta in paralel cu clasicul RS de 230 de cai putere, si va fi disponibila atat in varianta de caroserie sedan cu hayon, cat si break. Sub capota regasim acelasi propulsor de 2.0 litri TSI, insa asa cum ii spune si numele, acum dezvolta 245 de cai putere si 370 Nm, cu 15 cai si 20 Nm in plus fata de versiunea RS standard.

Skoda Octavia RS 245

Puterea va fi transmisa rotilor prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu sase trepte, insa lista de dotari optionale include si o transmisie automata DSG cu 7 trepte, care debuteaza astfel pe gama Octavia.

Multumita acestor cresteri de putere, RS 245 accelereaza de la 0 la 100 de km/h in 6.6 secunde, cu 0.1 secunde mai mult pentru varianta break, si are o viteza maxima limitata la 250 de km/h.

Skoda Octavia RS 245

Pe langa aceste imbunatatiri tehnice, Skoda Octavia RS 245 a primit mai multe modificari estetice, printre care grila neagra glossy, oglinzi negre, jante de 17 inch sau blocuri optice fata si spate acoperite cu sticla speciala. In plus, garda la sol este acum mai coborata cu 1.4 centimetri si ecartamentul spate mai lat cu 3.8 centimetri.

Pachetul este completat de un diferential electronic cu alunecara limitata VAQ si de tehnologia Performance Sound Generator, care se va asigura ca cea mai puternica Octavia din istoria marcii are un sunet pe masura.

Skoda Octavia RS 245

Skoda este asteptata sa prezinte aceasta versiune cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, care isi va deschide portile la inceputul lunii martie 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe