Cu motor aspirat si cutie manuala. Noul PORSCHE 911 SPEEDSTER este visul oricarui pasionat auto

Cu motor aspirat si cutie manuala. Noul PORSCHE 911 SPEEDSTER este visul oricarui pasionat auto
  • Porsche a lansat noul 911 Speedster la New York
  • Are motor aspirat natural si cutie manuala
  • Ajunge in showroom-uri spre finalul anului
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a publicat primele informatii si imagini oficiale cu noul 911 Speedster. Sportiva a fost lansata oficial in cadrul Salonului Auto de la New York si va ajunge in showroom-uri spre finalul acestui an.

Porsche a prezentat lumii intregi conceptul 911 Speedster in vara anului trecut si dupa o lunga perioada de teasing a avut acum momentul sa facem cunostinta cu mult-asteptata versiune de productie.

Porsche 911 Speedster

Din punct de vedere estetic, masina a preluat de la concept plafonul din material textil operat manual, cele doua "cocoase" de pe capota motorului sau forma parbrizului si a geamurilor laterale. Nemtii au renuntat totusi la oglinzile cu aspect retor si la alte cateva elemente de design regasite pe concept.

Porsche 911 Speedster

Noul Porsche 911 Speedster este construit pe sasiul lui 911 GT3 iar pentru a pastra o masa proprie cat mai scazuta, inginerii au confectionat mai multe elemente de caroserie din fibra de carbon. Asa se face ca sportiva cantareste 1.465 de kilograme si in standard nu vine cu aer conditionat. Clientii pot cere montarea acestuia fara vreun cost in plus.

Porsche 911 Speedster

In spate regasim o unitate boxer de 4.0 litri, aspirata natural, care livreaza puntii spate 502 cai putere si 469 Nm cuplu. Motorul se tureaza pana la 9000 rpm si este conectat exclusiv la o transmisie manuala cu sase trepte. In aceste conditii, masina atinge 100 de km/h in 3.9 secunde si are o viteza maxima de 309 km/h.

Porsche 911 Speedster

Chiar daca imparte sasiul cu 911 GT3, Porsche a recalibrat suspensia si a instalat sistemul de franare compozit, din ceramica. Deasemenea, jantele cu diametrul de 20 de inch si prindere centrala sunt standard.

Porsche 911 Speedster

Producatorul din Stuttgart este asteptat sa dea drumul la comenzi la inceputul lunii mai astfel ca primele exemplare vor ajunge in showroom-uri spre finalul acestui an. Pretul ramane inca un mister.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Porsche 911 Speedster
mai multe