Cum arata in realitate noul Audi Q8, concurentul lui BMW X6 si Mercedes GLE Coupe. VIDEO

Cum arata in realitate noul Audi Q8, concurentul lui BMW X6 si Mercedes GLE Coupe. VIDEO
  • Audi a lansat saptamana aceasta primul Q8 din istorie
  • Noul model concureaza cu BMW X6 si Mercedes GLE Coupe
  • Vanzarile vor lua startul in trimestrul cu numarul 3
Distribuie pe Facebook

Audi a dezvaluit la inceputul acestei saptamani, in cadrul unui eveniment special organizat in China, primul SUV Coupe din istoria companiei. Comercializat sub denumirea Q8, noul model concureaza impotriva unor automobile precum BMW X6 si Mercedes GLE Coupe.

Anuntat oficial inca de la inceputul anului 2017, prin intermediul conceptului Q8, primul SUV Coupe din istoria companiei Audi a debutat oficial in cursul zilei de ieri, cu ocazia evenimentului Audi Summit din Shenzhen, China.

Noul model, care pastreaza denumirea Q8, concureaza impotriva unor automobile precum BMW X6 si Mercedes GLE Coupe si va fi disponibil la vanzare pe piata de pe Batranul Continent incepand cu al treilea semestru din 2018.

Sub capota, primele informatii oficiale vorbesc doar despre o singura motorizare oferita la momentul lansarii, in speta un propulsor cu sase cilindri si capacitatea de trei litri, care ii va conferi versiunii Q8 50 TDI o putere maxima de 286 CP.

Ulterior, incepand cu anul 2019, primul Q8 din istoria companiei Audi va fi comercializat si alaturi de un motor V6 TFSI de trei litri si 340 CP, dar si impreuna cu o unitate V6 TDI mai putin potenta decat cea anterior amintita.

Din punct de vedere estetic, concurentul modelelor BMW X6 si Mercedes GLE Coupe scoate la iveala un design familiar, cu numeroase elemente - atat exterioare, cat si interioare, imprumutate de la conceptul Q8, prezentat in 2017.

In acelasi timp, noul Audi Q8 preia diverse detalii si de la ultimele generatii ale celebrelor A6, A7 si A8, configuratia cu trei display-uri de dimensiuni generoase de la nivelul panoului de bord reprezentand cel mai bun exemplu in acest sens.

Strict referitor la dimensiuni, varianta de productie a conceptului Audi Q8 anunta o lungime de 4.99 metri, o latime de doi metri, dar si o inaltime de 1.71 metri sau un ampatament de aproape trei metri, potrivit primelor date oficiale.

Totodata, primul Q8 din istoria companiei Audi se mai poate lauda si cu o capacitate a portbagajului de pana la 1.755 de litri, in timp ce persoanele interesate de greutatea SUV-ului german trebuie sa stie ca acesta cantareste 2.145 kg.

Este vorba, mai precis, despre greutatea versiunii Q8 50 TDI, concurentul modelelor BMW X6 si Mercedes GLE Coupe putand anunta o cu totul alta valoare in viitoarele configuratii Q8 55 TFSI, respectiv Q8 50 TDI.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 6 Iunie 2018